Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta po novém roce

Od: petasned* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

četla jsem pečlivě všechny příspěvky, ale přesto mám dotaz. Jak to bude v případě, že doklad o ekologické likvidaci auta budu mít z roku 2008, ale auto se pro velký nátřesk na úřadě nepodaří odhlásit v roce 2008, ale až v roce 2009. Budu něco platit?

Díky mockrát za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne nebudete, páč právní akt byl v roce 2008. za likvidaci se neplatí, platí se pojištění.

doplněno 17.12.08 19:29: zdroj. MF Dnes
* 1. Budu platit sankce za ne uzavřené povinné ručení, když jsem nechal auto v prosinci ekologicky zlikvidovat (mám protokol), ale do konce roku ho nestihnu odhlásit?
Doklad o ekologickém zlikvidování vozidla může být jedním z důkazů, že nepojištěné vozidlo již fakticky neexistovalo. K takovému důkazu Česká kancelář pojistitelů přihlédne, pokud ho od adresáta výzvy k úhradě příspěvku do garančního fondu včas dostane. Tedy do 30 dnů od obdržení výzvy k zaplacení.
petasned*
hodnocení

Velice Vám děkuji za odpověď. Nemusím tedy stát od 4.30hod ráno před úřadem, aby se mi podařilo auto odhlásit. Stačí jen udělat dostatečně smutné oči na pojišťovně a požádat o prominutí úhrady povinného ručení za těch pár lednových dní. Možná, že se to povede a nebo při nejhorším budu muset zaplatit jen pár dní ručení. Úžasné! DÍKY

doplněno 17.12.08 19:41:

... a mimochodem, za ekologickou likvidaci jsme zaplatili 1000Kč.

Jestli se Vám líbí čekání tak tam běžte, ale je to zbytečné. páč tam stojí i lidé, kteří chtějí zaplatit ekologickou daň, aby mohli jezdit po novém roce levněji.

Zkrátka nevědí oč běží, páč v televizi (jako dneska před 18 hodinou na primě) plácejí blbosti a lidé jim uvěří.

Dnešní MF dnes to vysvětluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]