Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
známý se bude zbavovat Felicie a nějaký soused mu řekl, že si ji od něho vezme, odhlásí na vlastní náklady a dá mu za ní 1 500Kč. Samozřejmě ji rozprodá na díly, protože na tom není zas tak špatně, ale STK už by neprošla, protože s ní postavil barák a už má najeto skoro 500 000! Což je požehnaná cifra! A já jsem mu říkal, ať to v žádném takhle neřeší a nechá si ji odhlášenou doma a pokusí se z ní rozprodat co nejvíce dílů. Řekl jsem mu, že třeba jeho pěkné 5.dveře v perfektním stavu prodá hned za 2000Kč. Jde mi o to, jestli je to pravda, protože já když jsem před zimou sháněl na svou Felicii, tak jsem vždy zavolal na pár dnů starý inzerát a už byly pryč. Nakonec je sehnal za 2000Kč. Nebyla to jen náhoda? Opravdu je snadé je prodat a poradil jsem mu dobře?
Děkuju Vám za odpovědi.
Ano, myslím, že bude chtít, ale nejdřív se ten člověk pokusí prodat co se dá a já nechci, aby byl můj známý kvůli důvěře k němu tímto ochuzen. Myslím, že by bylo lepší, kdyby se pokusil on sám prodat vše možné co půjde a pak ho buď nechat zlikvidovat na vlastní náklady nebo ekologicky s papírem, kdyby se mu to podařilo z auta prodat třeba boční dveře, masku, světla a tak, protože sešrotovat se prý může jen to auto, které "je vcelku." Takže kdyby prodal ty dveře páté za 2000Kč, tak by se mu to vyplatilo. Ptám se proto, zda má šanci, že je někdo koupí.
Sesrotovat se da kazdy zbytek auta, ruzne firmy se k tomu stavi ruzne, mistni treba jde hlavne o kastli, motor a prevodovku (nejvic kovu) jinak je jim fuk, co se z toho odmontuje. A kdyz chybi i to, staci doplatit...
sešrotovat,a následně vystavit patčičný doklad akceptovatelný úřadem k trv.vyřazení,oprávněnou firmou lze i jen kousek VINu-v případě Feldy ten "praporek" na klobouku...Je možné "sešrotovat" i doklady,bez jediného dkg kovu-je to o dohodě a pár set "na pivko" pro zřízence likvidační firmy...(nikdo jim zpětně po pár dnech,odvozu kontejneru fa.Kovošrot Děčín-kde všechen šrot končí a jde do "druhého kola",nedokáže zda tam zrovna byla ta a ta Felda) Jinak rozprodat se dá všechno-od startéru až po 5.dveře a zbytek ,odplastovaný(kabina-strhat tapecy a odsklít-vymlátit kladivem) má hodnotu okolo 5,-/kg,coby druhotně zpracovaný kovový odpad-takže 1500,- od souseda je vyčůranost(no řekněme spíš znalost výkupních cen kovošrotů),vymáčkne z ní podstatně víc...
V otázce je psáno, že odhlásí na vlastní náklady. Předpokládám tedy, že si sežene papír o likvidaci (vyžaduje-li to příslušný úřad) a auto zruší. Samozřejmě, že si může auto kamarád rozprodat sám, ale musí ho rozebrat (nevím, jak je zručný), to znamená někam postavit (na pár dní tzn ne před barák na ulici, ale do garáže, dílny či stodoly) a postupně demontovat. Inzerovat, smlouvat, vyřizovat. Pokud to nikdy nedělal, může to pro něj být dobrá škola, uvažuje-li o něčem takovém do budoucna. Pokud ne, doporučil bych prodat celé někomu, kdo na tom sice vydělá (proto to kupuje), ale kamarád to bude mít bez starostí a peníze hned. Jen si musí ohlídat, že auto bylo opravdu odhlášeno nebo alespoň přepsáno na jinou osobu. Pokud je ve stavu, že neprojde STK a má 0,5mega na tacháku - za 1500 bych jí klidně nechal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.