Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
koncem ledna jsem dostala na sidlisti na okraji Prahy vyzvu pro osobu podezrelou ze spachani prestupku, 1328-Zazaz zastaveni. Listek jsem zalozila a nasla jej ted
Co dal? Postou mi nic neprislo. Takze co radite, mrtvy brouk? Prikladam obrazek,...
Diky za odpovedi!
Paní Karito,
toto doručení není průkazné a je jen na Vás jak se zachováte. Žádná (skoro) kamera Vás nemůže usvědčit. Pokud bude mít policie zájem, předá ke jednání jinam a pozve si majitele vozidla dle zápisu v techničáku.
Ten se dostaví, sdělí, vím kdo řídil, ale odmítám vypovídat.
nebo
ano pokutu rád(a) uhradím...
Tam si skočte, podejte vysvětlení, že vozidlo je vaše, ale k osobě řidiče odmítáte cokoli říci z důvodu, že byste vystavil/a sebe nebo osobu sobě blízkou stíhání. A máte to i bez pokuty
Mají dost času.
Klidně lžete, kdo lže ten krade, kdo krade ten visí, kdo lže ten vždycky ublíží si. A modlilt se, aby tam, nebyla kamera... to na rady na blízkou osobui. A aby se to od někoho nevrátilo...
Jestli se nepletu, jedná se o výzvu od městské policie. Mně se stalo to stejné, když sem zaparkoval v protisměru. Tohle se neřeší nebojte a nikam nechoďte a nic neplaťte. Stačí když zavoláte na oddělění a na základě hlasu protějšku poznáte, jestli se s ním dá domluvit nebo ne. Je to lepší varianta a snažte ji využít předněji. Já se normálně domluvil a nemusel jsem lhát a v pohodě. Pokud to zvedne nějaký vůl, hlavně neříkejte, že nevíte, kdo auto řídil, řekněte že víte kdo jej řídil, ale vy jste to v uvedené době nebyla, byla to osoba blízká a její totožnost bohužel nemůžete uvést. I 2 sotvek je škoda a nebojte se, mám 3 kamarády, kteří pracují u policie a tohle se jim stává několikrát denně :D :D Ještě pozor, osoba blízká není kamarád, známí apod, je to sestra, bratr, rodiče apod, kdyby se náhodou zeptal, tak by vás nachytal.
Osoba blízká je osoba blízká. Nemusím dále uvádět, jestli to byl bratr, dcera manžel a t.d. Ale můj názor je, že pokud provedu něco, co nemám, měl bych za to nést odpovědnost a ne se vymlouvat na kohokoliv.
Vážený, pokud by v našem státě byli lidé, co provedli něco, co neměli a nesli za to zodpovědnost - dovedete si to představit, jak by nám všem bylo krásně? Tak nemoralizujte a dopřejte lidem obyčejným alespoň těch pár korun ušetřených pro radsot nechť se jedná o naprosto banální a nikoho neohrožující přestupek
Jistě, v tomhle případě máte pravdu. Jde ale o princip. Občas se tu totiž najde dotaz, jak se vyhnout postihu třeba v případě vědomé jízdy na červenou, či 1,5 promile alkoholu. A to už není banální přestupek, tam už jde o životy ostatních (i o Váš). Nechci to srovnávat, ale podstata je stejná. Jistě, i já občas zaparkuju někde, kde se to nemá, ale když mě při tom někdo chytí, přestupek přiznám.
mestakum nikdi u nas nic nezaplatim, zastavim na zakazu kvuly vylozeni auta (sidlidte nikomu tech 5 minut neprekazim) a mam tam vyzvu , ale kdyz u dveri lezi zfetovany clen mensiny tak to je kecu proc ho nemuzou odvezt a to tudy chodi deti , takze mestskou policii mam u zadni casti tela
na zákazu zastavení je ti to k hovnu. Tam nemáš ani co vykládat a nakládat. Jedině na zákazu stání. Tam smíš zastavit, ale ne stát. Přečti si zákon.
marku, mýlíte se ve větě:
"Ještě pozor, osoba blízká není kamarád, známí apod, je to sestra, bratr, rodiče apod, kdyby se náhodou zeptal, tak by vás nachytal."
je to i kamarád, páč bych je osoba blízká ...
viz konec věty...blízké jen tehdy, kdyby újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá právem pociťovala jako újmu vlastní
Je ale lepší sdělit, vím kdo řídil, a odmítám vypovídat..
Dostala jsi ho kam? Do ruky? Za stěrač? Předpokládám, že za stěrač - vyhodit a konec. Nepřevzala jsi ho osobně a na autě si nikdy nic nenašla, nějaký papír za stěračem není nic, než papír za stěračem a oni to dobře ví.
Magdon: co by s tím dělal exekutor? Ty jdou po penězích, tazatelka žádnou pokutu nedostala, nic platit nemá, jen je podezřelá z přestupku. Tudíž není dáno, že ho spáchala a myslím, že už nikdy nikdo nebude laborovat jestli jo nebo ne, pokud nepůjde a nezačne do toho šťourat dle některých zdejších rad.
Samozřejmě Karita, pokud máš peněz jak Kalousek a Rath, takže ti na nějaké té stovce nezáleží, popadni papír a honem na MP, tam to bude na 10 minut - 3 hodiny, podle datla, kterej zrovna sedí za stolem. Počítej, že IQ maj až o 40% nižší než státní, takže si alespoň užiješ legraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.