Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prokázání pojištění vozidla

Od: samet89 odpovědí: 9 změna:

na základě jakého zákona musím prokazovat pojištění vozidla,které už přes dva roky nevlastním? v zákoně jsem se jen dočetl,že policii ukázat zelenou kartu ale více jak dva roky spětně? nemám podpodlahou miliony,nemůžu sponzorovat ty šmejdy...děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

na základě jakého zákona musím prokazovat pojištění vozidla,které už přes dva roky nevlastním
Podle toho zákona, podle kterého se vozidlo pojišťuje a to je 168/1999. Ostatně je to v podmínkách pojištění. Ale kdo to čte, že ano. To je furt dokola, nepojištěné, přerušení placení pojištění, nepřehlášeno na kupce, nový majitel na sebe nepřihlásil... Takže prokazovat nevlastnictví vozidla podle výše uvedeného zákona.

hodnocení

0x

samet, to záleží komu prokazovat.

Pokud nevlastníte vozidlo, nemůžete prokazovat pojištění nikomu.

upřesněte dotaz.

samet89
hodnocení

prokazovat po boxu z ostravy,znáte to

nu*
hodnocení

0x

prokazovat pojištění je povinen řidič při provozování vozidla - tedy při silniční kontrole, a také před přidělením značek nebo malého techničáku, tedy před registrací

Váš problém bude asi v tom, že jste neustálwe veden v registru vozidel jako provozovatel, tedy že jste neprovedl příslušný evidenční úkon, nebo v tom, že jste kdysi pojistil auto, která nebyl oan vaší osobu niokd yregustrováno, a ten, kdo s ním te%d jezdí auto už nepojistil...Jste tedy poslední kdo ml k vozudlu sjednáno povinné ručení a ČKP ptoo obeslala Vás

Podle jakého zákona, to máte přesně napsáno ve Výzvě ČKP? stačí si to pozorně přečíst

ben*

"nemám podpodlahou miliony,nemůžu sponzorovat ty šmejdy..."

Pročpak to jsou pro vás šmejdi? Že by pro to,že pokud někoho nabourá nepojištěné h...o, tak škodu poškozenému zaplatí?

samet89
hodnocení

to je ten problém,nebyl jsem nepojištěný a nikoho jsem nenaboural - ale trestat je třeba preventivně,že...jeden nosí v krabici miliony a druhý chodí za 12litrů do práce a má strach,co kdo zase bude chtít,příště už nebude žádná sametová revoluce...a bude nás asi polovina...

ben*

pokud ste měl vozidlo pojištěné, tak co tedy řešíte?

buss

Kdo umí umí, kdo neumí šrotíí

hodnocení

0x

samet,

pokud jste to vy, co jste mi poslal email,(z aukra) tak máte již zaslanou odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]