Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SPZ v depozitu déle než rok?

Od: zdenek555* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,zajímalo by mě co se stane když nevyzvednu po roce SPZ v depozitu,někde jsem četl že auto vyřadí,je to pravda.Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mam dojem ze to uplne nevyradi (parkrat to jde prodlouzit).
Po roce (nevim jestli Ti daj nebo nedaj vedet) se znova plati poplatek.

Akorat az si budes auto brat tak musi mit platny STK (pokud se nemylim).

solenza*
hodnocení

0x

Jsou lidé, kteří na to jakože zapomenou a mají registrační značky v depozitu 2 roky i více. V době uložení značek v depozitu se nic neděje, jen naskakují poplatky. Takže kdyby jste měl v depozitu značky třeba 5 let, ale poté by jste šel na registr přihlásit třeba jiné vozidlo a úředník by si všiml, že máte registrační značky u jiného auta již v depozitu, chtěl by po Vás poplatky za roky navíc, po které byl depozit. Také by chtěl vědět, jak dále budete tuto věc řešit.

zdenek555*
hodnocení

Auto už 3 roky neexistuje a nemám ani papír o likvidaci.Zapoměl jsem že auto je na mě psané,jediné co mi napodlo dát spz do depozita.Potřebuju udělat likvidačku,ale nevím jestli lze bez auta.
endyfrog*

Bez auta se likvydačka dělá špatně jedině sehnat někoho kdo se likvydací zajímá a za nějaký poplatek vám vystaví doklad nebo můžete zkusit zrušit tak že zanikl účel užívání a že máte auto jako psí boudu,kurník na slepice sklad nářadí atd ale tak jak už sem psal nechal bych to tam až do alelujá já už je tam mám pět let dokud to jde a je to možné .určitě ještě další rádci poradí

endyfrog*
hodnocení

0x

Auto vám po roce nikdo (jakožto úřad) nevyřadí to musí udělat majitel pokud ho tam necháte do alelujá tak tam zatím zústane max zaplatíte za každý rok uložení takových aut je tam mnoho

nu*
hodnocení

0x

zákonná úprava zatím neřeší co s člověkem který ponechal vozidlo v dočasném vyřazení po dobu dešlí než je uvedena v zákoně a nepožádal o prodloužení, v každém případě jsou značky a ORV II v úschově po 12 měsících bez právního důvodu, vzhledem k tomu že úřady nemají finanční prostředky na rozhazování, nemohou si dovolit zaměstnávat další úředníky kteří by sledovali u všech dočasně vyřazených vozidel, kterých jsou milony, uplynutí 12-měsíční lhůty a obeslílali za nemalé peníze zapomětlivce, o navrhované právní úpravě jste četl správně, jednou z navrhovaných možnasotí je ometzit dočasné vařazení na přesně vymezenou dobu, poté by si žadatel musel zančjky vyzvedniout, pkkud by tak neučinikl, systém by mohl automaticky toto vozidflo z reřimu dočasného vyřazení z registru vrátit podle zákona zpět do registru, s tím že by byl dotačný povinen uzavřít povinné ručení...

Samozřejmě že pokud by zapometlivý člověk nic neřešil a byl by do 2 měsíců probuzen písemnou výzvou ČKP...a další pokračování už známe...

K tomu by byla možnost vozidlo dlouhodobě vyřadit z registru vozidel, například na několik let, s tím že by napříkald po 5 letech musel doytčný něco na úřadu oznámit...atd...na stránkách MDCR je toho popsáno dost, souhlasím s názorem ministerstev že dokud nebude na českého člověka vyvíjen tvrdý ekonomický tlak, tak jako v jiných zemích ( vysoké penále za neuhrazenou siilniční daň plud další sankce za nepojištěná auta), nebude v registru nikdy pořádek...

Ksdyž to můřže fungovat jinde, mlůže to fungovat i u nás...

nu,

velice často s Vámi souhlasím, dneska rovněž, jen bych vedl polemiku ohledně připravované novely... s tím, že by mě úředník donutil vyjmout vozidlo z depozita...

třeba i bez platné technické? ale to přeci nejde...tuším že se v novele uvažuje o třech druzích vyřazení (dnes máme jen dvě vyřazení)

nevím jak to funguje jinde, ale čech si najde vždy nějakou cestičku...viz osoba blízká od ledna příštího roku..

lui*

NU. A já si zase myslím, že se tady snaží stát, za pomocí jakýchsi byrokratických postupů nahrazovat práci policie na silnici. Kdyby policajti dělali co mají a tvrdě kontrolovali a postihovali nepojištěná auta na silnicích, nemuseli by se tu řešit všechny ty případy, kdy někdo má nějaké auto na zahradě, a nejezdí apod. Prostě by muselo platit: jezdíš-musíš mít pojistku. Nemáš? přijdeš o hodně peněz. A ať se nikdo nemontuje do aut a vraků, který lidem stojí na zahrákách a ve stodolách. Vždyť je to tak jednoduché, a mnohem levnější.

Ale u nás v kocourkově zvolíme tu nejblbější a nejnákladnější cestu a to cestu buzerace všech. Asi mají pravdu ti, kteří tvrdí:"nejde o pořádek, ale o prachy, O nic jiného". Všechno tomu nasvědčuje. A to je to, o čem neustále hovořím a co zdůrazňuji. Nemorální jednání státu. Buzerace tam, kde by být nemusela.

lui, zdarvím a přeji hezký podvečer...

je to složité, často si stěžujeme, že policie šikanuje na silnici, že buzerují a zbytečně kontrolují, jindy zase jsou měkký a schovívavý nebo tvrdě nekontrolují..

včera jsem řešil problém s paní, že neměla pojistku,, policie jí zastavilia zjistili, že nemá pojistku, sjeté pneumatiky až do hladka... a dali jí pokutu jen 1000Kč.

ale měli jí zadžet řidičák a před správní řízení...

takže mají či nemají přitvrdit..

lui*

Milane, za sjetý gumy bych dal tak max. výstrahu nebo upozornění, protože když na nich pojedu rozumně s tím vědomím, tak mi nic nehrozí. A když budu debil, a budu bourat opravdu , ale opravdu kvůli těm sjetejm gumám, tak jsem debil a nic mi nepomůže. Tak když to přežiju, budu muset zaplatit všechno, a do smrti nedostanu řidičák. Vždyť je to tak jednoduchý. Ale to by někdo musel chtít.

Zato nepojištěný auto bych tvrdě stíhal, protože povinné ručení je užitečná věc. Nebudu se vyjadřovat k jeho výši a způsobu výpočtu, to je o něčem jiném. Ale samotný princip povinného ručení je dobrá věc.

Lui, Milane, za nepojištěný auto, bych dal tak max. výstrahu nebo upozornění, protože když pojedu rozumně s tím vědomím, tak mi nic nehrozí
Zato ojetý pneu bych tvrdě stíhal, protože dobré gumy je užitečná věc
trošku jsem upravil vaše slova, nevadí?
jarda3*

Ja bych dal jen vystrahu za oboje, protoze pri rozumnem pristupu jde proste o p.r.d... A kdyz nepojedu rozumne, tak to proste stejne zaplatim, tak co.

lui*

Otočil jste moje tvrzení jako argument. Nechápu, vždyť je to blbost. Jistěže by šlo zavést povinné ručení dobrovolné. Co se ale stane? Naděláte žebráky z kolika? Z jedné desetiny? Z jedné pětiny národa? Protože nebudou mít na placení škod po nehodách jimi způsobených. Ale co na to ti kteří by na to měli doplatit? Ti poškození, až vinici vytáhnou kapsy, zatřepou jimi, a řeknou: "Nemám".

Každý si musí uvědomit, že Povinné ručení tu je jako ochrana pro ty co jezdí opatrně, ne pro ty co tu nehodu zavinili. Protože když mě takový nabourá, tak mě je úplně jedno co to s ním udělá. Jestli ho to zruinuje nebo ne. Mě zajímá, kdo mi zaplatí škodu. A tak jsem všema deseti pro povinné ručení.

Kdežto na těch sjetejch gumách, se dá jezdit. Když člověk neblbne, a nesnaží se z auta dostat co to dá, ale jezdí tak, aby se do krizové situace nedostal, tak je to v podstatě jedno. Sjeté nebo dobré.

Tak co je pro mě horší v protijedoucím autě: chlap a auto bez pojistky a bez peněz, nebo auto se sjetejma gumama? Já tvrdím že to první.

Jak vidíte, otočení nepomohlo. Alespoň ne bez argumentů.

lui, tak jednoduché...

s ojetou pneumatikou jede pomalu a opatrně, s nepojištěným jedo pomalu a opatrně.

Je v tom rozdíl? není

pokud nemá viník pojištění, tak to zaplatí čkp a bude to vymáhat po něm...

Toto je Vaše spekulace a nekomentuji to...

jen chci naznačit, že to že jezdit s ojetou pneuškou a nepojištěným je možné a stejné...obojí roskuje problémy a sankce...

obojí jsou vysoké sankce...

lui*

Je v tom rozdíl. Zatímco pojištění se vztahuje na všechny možné důvody a chyby které řidič může udělat. Zatímco ta sjetá guma je jen jeden jediný. A to je setsakra velký rozdíl. Jestli si musím dávat extrémní pozor na úplně všechno(což v podstatě nejde) nebo jen na tu jednu jedinou sjetou gumu.

lui, ať je po Vašem...

buss

včera jsem řešil problém s paní, že neměla pojistku,, policie jí zastavilia zjistili, že nemá pojistku, sjeté pneumatiky až do hladka... a dali jí pokutu jen 1000Kč.

OK, nepředložila zelenou kartu, pojištění asi bylo. Za to lze uložit pokutu. I za nepojištění. Jen by byla sranda, kdyby auto pojištěné nebylo a ona pak spáchala nehodu a jistě jak je tady zvykem by se vymlouvala, že ji přece zastavili a pustili.

Otázka je, co napsali za přestupek k pokutě. Také ovšem mohli pokutu odpustit, záleží i jak paní jim byla sympatická... Ale to by přišli o čárku do systému, takže lepší nějaká uložená pokuta, než žádná, Ale snížili si skóre co do výše uložených pokut.

ale měli jí zadžet řidičák a před správní řízení...

? za co?

bussi, píšu že neměla pojištění, nikoliv že neměla zelenou kartu. Vozidlo nebylo pojištěno. Měla sjeté pneumatiky,... to je dlebodového systému správní řízení a ...

rízení vozidla, které je technicky nezpusobilé
k provozu na pozemních komunikacích34a) tak
závažným zpusobem, že bezprostredne ohrožuje
ostatní úcastníky provozu na pozemních
komunikacích (§ 125c/1a) 3.)

ale to vy dobře víte...

přeji hezký víkend

buss

nemohou si dovolit zaměstnávat další úředníky kteří by sledovali u všech dočasně vyřazených vozidel, kterých jsou milony, uplynutí 12-měsíční lhůty a obeslílali za nemalé peníze zapomětlivce,
To ale přece vůůbec nemusí, to udělá klidně program a ještě bude generovat upomínku či co bude třeba.

nu*

To je pravda, program udělá cokoliv, i automaticky obešle elektronickou cestou každého kdo na něco zapomene, ale vše souvisí s tím jaká je legislativa...a ten dnešní program, ten je z doby ledové , kdo to neviděl ten nepochopí...ale stojí to desítky milionů ročně, udržovat to při životě, a to je asi ten důvod proč se dál používá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]