Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním fiat pandu motor 1.1 MPI a mám takový problém.
Motor nedržel volnoběh a proto jsem vyměnil krokový motorek. Volnoběh se uklidnil, ale po zahřátí občas se sám zničeho nic začne přidávat plyn a nebo se auto prostě udusí. Škrtící klapka je úplně čístá. Krokový motorek vyměněn. Filtry a svíčky nové. Výměna motorku hodně pomohla, ale ještě to není ono. Co by ještě mohlo způsobovat přídávání plynu a nebo dušení motoru? Je to doopravdy jen občas a po zahřátí. A taky když otevřu kapotu tak slyším jako by motor si furt přidával a ubíral otáčky...ale úplně lehce...když stojím jen u auta nebo sedím v kabině tak to nejde slyšet...
Jediné co mě napadá, že je zaolejované čidlo polohy klikového hřídele a ještě jsem ho nestihl očistit. Můžu to způsobovat? Byl bych vděčný za jakýkoliv nápad. Diagnostika nic nehlásí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.