Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonehoda - kdo je viník?

Od: lucik* odpovědí: 11 změna:

Dneska jsem měla autonehodu. Vyjížděla jsem z úzké ulice do ulice, kde byla předepsaná 30km/h. Koukla jsem vlevo, auto bylo minimálně 100 metrů daleko, tak jsem zabočila vlevo, ale došlo k srážce. Měl brzdnou dráhu okolo 20 metrů, takže předepsanou rychlostí nejeli. Volala se PČR,protože pán má auto na lasing a mě udali jako viníka autonehody, že prý jsem nedala přednost v jízdě. Když jsem odjížděla domů, uvědomila jsem si, že tam není vyznačená hlavní silnice, ani tam není značka na přednost v jízdě. Nebere se pak takováto křižovatlka jako křižovatka, kde se řídí pravidlem pravé ruky? Potom by byl viníkem pán druhého auta, protože byl po mé levé straně. Bratr mi tvrdí, že jsem vjížděla z ulice, která není komunikací, ale pak by tam musel být zákaz vjezdu. Vyjížděla jsem ze zpevněné cesty, ale nevím nic o tom, že by to nebylo bráno jako komunikace. MOHL BY MI NĚKDO PORADIT,JAK ZJISTIT, ŽE JSEM MĚLA DÁT NEBO NEDAT PŘEDNOST? NEMÁM HAVARIJNÍ, JEN PROTI KRÁDEŽI A POVINNOU.

Díky za radu.

doplněno 16.12.08 20:01:

Je to hloupý, ale jaký je rozdíl mezi komunikací a obslužnou? Vůbec nic mi to neříká.Díky za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zajděte na odbor dopravy, tam Vám řeknou zda se jedná o místní komunikaci nebo třeba o obslužnou ..

hodnocení

0x

Že by jste chtěla slyšet co máte dělat a jak postupovat. Vy a Váš bratr přesně ví, jak uvedené místo vypadá a nemůžete se dohodnout. Jak máme poradit, když nevíme jak to místo vypadá. Pokud chcete radu, musíte udat přesně místo kde se to stalo, pak někdo místní poradí, nebo dejte fotky křižovatky z pohledu řidiče. Jaký je zápis od policie?

hodnocení

0x

Z obslužné komunikace musíte dávat přednost když vjíždíte na místní.. Je to třeba nějaký vjezd atd..

hodnocení

0x

Lucko, tak jak to bylo?

doplněno 17.12.08 18:09: ...rozdíl mezi komunikací a obslužnou...
to je jako rozdíl mezi knedlíkem a houskovým
slovo obslužná zákon (téměř) nezná. Myslíte místo ležící mimo silnici?
zákon 361/2000 vše řeší.
lucik*
hodnocení

Zákon je obsáhlý.

Jaký je tedy rozdíl mezi obslužnou a komunikací?

jitka2*

Celý název komunikace je obslužná komunikace, stejně jako u zmińovaného knedlíku je to houskový knedlík.

zákon 361/2000

obslužná komunikace, kde je tam uvedena?

lucik*
hodnocení

Proč řešíte takové věci. To je s prominutím znak puntičkáře.

Fajn, už vím jaký je rozdíl mezi obslužnou komunikací a místní komunikací. Teď mi jen zbývá jen navštívit odbor dopravy a zjistit jaká je to komunikace ze které jsem vyjížděla.

Ale děkuji všem za rady.

luciku, páč o tom něco vím, proto jsem chtěl na dobrou odpověď přesné místo, fotku, popřípadě zápis od policie. Páč vím jak řidiči, často z neznalosti, plácají blbost, aby byli zajímavější a nepadla vina na ně.

Pak jim to policie vysvětlí a "stejtě to tak nebylo"

lucik*
hodnocení

Právě že jsem nevěděla oč se jedná, tak jsem tady. Zajímavější jsem být nechtěla, jen jsem si zkrátila výrazy a blbě. Fajn. A vím, že vina nebyla jen na mé straně, i pokud jsem měla dát přednost v jízdě. Druhý řidič nejel předepsanou rychlostí a kdyby jel nedošlo by ke srážce ,protože by včas zabrzdil a nebo by ani zabrzdit nemusel,protože bych vjela na svůj pruh dřív než by se dostal na mou úroveň.

Pokud jste si jista, že řidič jel značně rychle, tak můžete s dobrým právníkem vinu "odhodit" na něj. Už několikrát NSS rozhodl že vozidlo z vedlejší silnice nedalo přednost a nedopustilo se přestupku. Proto je potřeba více informací.

"nebyla jen na mé straně" tak jak to dopadlo, je už závěr od policie? zaplatila jste pokutu? Pak už není cesty zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]