Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prihlášení vozidla

Od: orlando odpovědí: 23 změna:

Zdravím loni v srpnu jsem koupil auto ktere jse si neprihlásil ani nezaoplatil pojistku nic auto mi stalo na dvorku ted bych ho chtel přihlásit ael bojim se pokut kdyz to vidim v televizi co se deje najednou aby po me nechteli nakou pokutu ze sem rok neprihlasil auto jinak auto je na me odhlášené na mé jmeno 8.8.2011 dal se nic nedelo poradí nekdo mam se obavat nakejch komplikací?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nesmíte všemu věřit co se kde napíše.

Vozidlu udělejte technickou prohlídku, zajistěte zelenou kartu, dojedte na evidenci vozidel, tam to na sebe dohlašte. Kdyb se ozvala čkp, tak se ozvete a vyřešíme to..

erikch*

přesně tak-jak správně píše Milan C. shora-v mediích probíhají různé obdobné varování,doporučení atd.s jednotným cílem vytahat z nás co možná nejvíce peněz-např.doporučení,aby lidi nemontovali do svých aut LPG-je "nebezpečné",bude se zdražovat atd.-samozřejmě důvodem je pokles příjmu státu na spotřební dani z benzínu-čím víc lidí s auty na LPG,tím menší přínos...Podobně pak třeba OpenCard,IZIP...atd.

warana
hodnocení

0x

1 věta 1 odpovědi je pravda...

no ale co POV a uložit RZ a ORV do depozitu, když jste nechtěl jezdit to se čkp nemusí líbit, předpokládám že původní vlastník auto na vás odhlásil - čkp tedy ví na koho se obrátit když jste nepojistil... ze "lhůty" k přihlášení nemusíte mít obavu, když jste nechtěl provozovat...nyní splňte podmínky § 6 zákona 56/2001 a registrujte...

co to proboha píšete o §6..

vozidlo je přeci registrováno!

buss
hodnocení

0x

ČKP má čas... a za blbost se plaltí a je to v pořádku.

warana
hodnocení

0x

RE . Milan ...nic ve zlém, ale cituji... "jsem koupil auto ktere jse si neprihlásil ani nezaoplatil pojistku nic"

warana, souhlas nic ve zlém, ale registrace je úpně něco jiného.

zde je jen o změně vlastníka, páč je patrné z popisu, že koupil ojeté vozidlo. Určitě ne nové, a nechal si ho doma jen stát...

ale to nic..

orlando
hodnocení

abych to upřesnil koupil jsem auto v bazaru s kladenskýma značkama dojel s nim domu a od ty doby se nehlo cca po 3 dnech mi poslali velkej techničák a v nem ze je auto odhlašeno na me vubec me nenapadlo odnest značky do depozitu takže se ted obávám ze kdyz pujdu to auto dohlasit a na technickou a vsechyn tyhle veci udelam ze mi reknou ze sem rok neplatil pojistku a ze sem si auto nepřihlasil videl jsem to nedavno v televizi jak naka holka si koupila auto a po par dnech ho sla přihasit a platila nakou pokutu ze to neudelala hned

takže opět, nesmíte všemu věřit co vidíte v televizi..

orlando
hodnocení

me de o to aby neřekli vy ste jezdil rok bez pojistky az to pujdu příhlasit protože jim nedokažu že nejezdil to je ten problem

orlando a jezdil, provozoval ano či ne?

vy budete tvrdit že ne a hotovo

když Vás obviním, že jste mi snědl řízek, jak dokážete že ne? (asi musím já dokázat že?)

buss

Za co Pane Bože, za co? Trestáš tento prostý lid...

orlando
hodnocení

nejezdil ale jestli ze je ze zakona danný ze auto bez pojistky musí mit značky v depozitu tak s tim nic neudelam a je to zajímat nebude jestli sem s tim jezdil nebo ne

kdokoliv*

Tak ještě specielně pro " orlando " milan C ví o čem píše ikdyž mám k němu nějaké výhrady o kterých on sám ví - ale každopádně je to člověk, který se vyzná a pomůže! čkp se určitě ozve a zde na poraďte. cz Vám jsou rádci k dispozici. Pročtěte vlákna na toto téma a budete vědět, že čkp se nevzdává jen tak. čkp ví moc dobře, že není v právu každého označit za porušování zákona a že to jejich obviňování je na hraně!*cert*

orlando
hodnocení

taze ma mse bat nebo to bude bez problemu?

buss

Jistě že to zákon řeší. Je třeba prokázat, že vozidlo nebylo provozováno v rozporu se zákonem.

orlando
hodnocení

dočetl jsem se tu ze nekdo odstavil auto na zahradu a zanikla mu pojistka a potom mu přisel dopis k uhrade nekolik tisíc tk jestli to neni stejná situace jako ta moje? jestli mam očekavat neco podobneho? i kdyz ja nemam to auto přihlášené takze by se me to nemelo týkat nebo ano?

orlando
hodnocení

tak dneska sem se ptal jedné paní z pojištovny že prej za kazdý nepojistený den je 50 kč to je ta nejmenší sazba prý a ze maj na to dva roky takže je mi v blízké době příjde dopis od čkp? vubec nevim co mam očekávat

nu*

očekávejte něco podobného, každý den nepojištění auta do 1850 ccm je za 50,- Kč, nad 1850ccm je za 70,- Kč/den, auto-tahač nad 12 tun nebo vlek nad 10 tun - 300,- Kč/den...a to se vypaltí...pokud náklady na vymáhání

orlando
hodnocení

a jak mam v takové situaci postupovat? počital sem ze to bude kolem 15 000 plus minus a to se mi fakt neche dat kdyz sem s tim autem nejezdil da se to nak udelat?

orlando, sdělím proč má kolega výhrady.

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

protože nabízím kontakt na sebe, abyste mě našel on line a vyřešíme to. Proč to dělám? Páč když si budeme zde psát, tak popíšem desítky příspěvků a nedořešíme to, když budeme mluvit nebo psát on line, tak si můžeme upřesnit nedorozumění...

pošlu vzory textů pro čkp, někteří tazatelé dokonce mi dají variabil, a¨bych moh sledovat on line průběh, vkládat dokumenty...(tomu se bráním, ať se každý o sebe postará).

Když to ale nezvládne rád pomůžu.

kdokoliv*

MilaneC = takhle to není a Vy to víte! Už dříve jsem psal, že mám problém jen s tím, že dáváte JENOM na sebe kontakt bez toho aby jste jako ostatní popsal radu. A když máte vzory obrany proti čkp, tak by bylo dobré to zde uvést = řada lidí by si vybrala co mohou použít a teprve potom by mělo efekt eventuelní vstup do problému online. Vždyť je to v podstatě stále stejné = buďto se provozuje anebo ne a zde záleží na tom jak kdo napíše vysvětlení/ prokázání. Tajnosti s tím děláte jen Vy.

kdokoliv, nevím to...

ale ujištuji Vás, že často není taková pravda jak tazatelé vysvětlí svůj osud, příběh. Po rozebrání po situace, zápisů v techničáku, doplnění datumů atd je situace často jiná. Text je velice podobný jako vejce vejci...

Nejkratší je takovýto:

Na základě vaší výzvy č. xxxxxxx k úhradě ... vám sděluji, že v nepojištěném období předmětný přívěs nebyl provozován ani odstaven na pozemní komunikaci.

Přívěs neměl v tomto období technickou způsobilost k provozu neboť vzhledem k stáří a technickému stavu nebyl pojízdný. V této době byl odstaven na mém oploceném, uzavřeném pozemku.

Vzhledem k této skutečnosti neprovozování, nebylo dle § 1, odst 2, § 24 c, předmětného zákona 168/1999 Sb povinností mít uzavřené pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.

Uváděné skutečnosti dokládám kopií TP vozidla, fotografií skutečného stavu vozidla v předmětném období, čestným prohlášením tří svědků, že vozidlo nebylo provozováno a bylo umístěno na mém pozemku.

Tím pokládám vaší výzvu k zaplacení jako neopodstaněnou neboť mi nevznikla povinnost přispěvek uhradit.

a některé jsou na celou stránku. Většinou si je tazatelé upravují dle svého případu.

Určitě nedělám tajnosti, ale kopírovat dlouhé texty na celé stránky... se mi nezdá vhodné. Navíc čecháčkové ve snaze vylepšit text, si ho upraví tak, že postrádá logiku a zdůvodnění.

Často se tazatel obrátí i po telefonu a chce zdůvodnění proč tao věta musí být takto, co bude potom, atd.

řada lidí si nevybere ani ze zaslaných dopisů a několkrát se ptají, který mají použít...

Tajnosti z toho nedělám, nemám důvod.

doplněno 17.05.12 19:43:

pokud bych dostal souhlas od tazatele, mohl bych sem umístit debatu po ICQ či skype, abyste viděl, jak je to často složité přesvědčit někoho, že to co říkají v televizi je hloupost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]