Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje polopřevod mot. vozidla?

Od: 2mama2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám Favorita r. v. 1996 a ráda bych ho prodala.S novým majitelem jsem domluvená,že provedeme polopřevod,já jeho jméno nechám zapsat do velkého TP,který mu pak předám. Co bude muset nový majitel na evidenci mot. vozidel předložit a hlavně co a kolik bude muset zaplatit.Auto nemá zaplacenou ekol. daň. Děkuji za odpověď. S pozdravem J. N.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

vezme velkej techničák, zajede na STK, kde mu za 2-3 stovky provedou evidenční kontrolu, dostane papír, se kterým půjde na magistrát, tam mu za poplatek 800Kč zapíší do velkého techničáku jeho jméno jako vlastníka vozidla, zaplatí ekodaň (5,10 tisíc dle EURO normy), vystaví mu nový malý techničák, případně vymění SPZ dle kraje bydliště. Suma sumárum, předpokládám fáčko 96 rok plní EURO1, takže 6000 Kč

solenza*

Spíš předpokládám, že je to Felina, jinak souhlas. A ekodaň vidím na 5000*palec*

doplněno 16.05.12 15:17:

Aha. *placni*

au1

jj eko je 5, počítal jsem k tomu 200 za evidenčku a 800 přepis na úřadě, proto suma sumárum .)

laybor*
hodnocení

0x

Favorit není rok 1996 -?

Hlavně musí uzavřít povinné ručení.

Pak nemusí už dělat nic ,zákon neupravuje dokdy má vůz na sebe dohlásit.Když bude chtít tak

Na STK udělat - 250 kč evidenčka

Na úřadu - 8OO dohlášení, + ECO výpalné 5 nebo 10 000.

doplněno 16.05.12 15:18:

Nebo sehnat invalidu a ECO neplatíte.

buss
hodnocení

0x

Napsat dobrou smlouvu, řekněte mu kdy zrušíte pojistku ať si zajistí vlastní, odeberte penízky, přehlašte na něj, jinak další postup vás nemusí bolet. A modlit se půl roku, aby si něco nevymyslel, nereklamoval.

hodnocení

0x

2mama2, dobrý den, pokud se opravdu zajímáte co vše musí kupec udělat na evidenci dle svého bydliště, tak to správně napsal

au1, jen doplním pojištění vozidla.

Pokud se ale ptáte, co na Vašem úřadě, tak kupec nic, jen vy sdělíte iniciály jeho osoby. To zapíšou do techničáku, který mu pak dáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]