Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupeni od smlouvy o koup auta

Od: djr odpovědí: 20 změna:

Dobry den dne 28.4.jsem zakoupil vuz po 2.tydnech jsem na autě schledal zkritou vadu kterou mi prodavajici zamlčel a vadu nelze odstranit.Prodavajici se mi vysmal a řekl že penize na varceni nema a ať si to řešim jak chci a položil my tel.Ja vim že jsem třeba naletěl ale chci se zeptat mohl bych na něj nějak pravně nebo jinim zpusobem?Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

úplně jednoduše, musíte mu prokázat, že šlo opravdu o skrytou závadu, písemně budete reklamovat, do 30 dnů musí reklamaci vyřídit, a podle vyjádření... požádat soud o rozhodnutí..

doplněno 15.05.12 20:00:

sdělte, prosím, druh vozidla a skrytou vadu...

djr
hodnocení

No pravě zděleno mi bylo že je to tvrzeni proti tvrzeni a tak je to na soud a spoustu času peněz a nervu ktere už teď mam v ... a pak že s podstivosti nedal dojdeš houby zla doba zli lidi bohužel i tak děkuji

hodnocení

2x

asi by to šlo ale bude to na dlouhej loket a bude to stát spoustu nervů časů a peněz navíc záleží na tom co je napsáno v kupní smlouvě spíš bych to viděl na náký silový spolupracovníky ty by uspět mohli

nebo zvážit zda by oprava na vlastní náklady nebyla levnější než případní advokáti a soudci *zed*

djr
hodnocení

děkuji nejradši bych ho zveřejnil a udělal mu ostudu

blackflamesiczi*

kolik to stalo penez?

typ auta rok co to stálo co tomu je kdo to prodal bazar či soukromník?*cteni*

dj*
hodnocení

153.tis Octavia II ma to měněnou střechu ktera byla ze střibrniho auta neni to prasacky udělany ale už jen to že to je mě štve a bylo to kupovany od soukromy osoby no hnus

blackflamesiczi*

a to to mechanik co byl s vama nepoznal? nebo jste tam jel bez nekoho kdo autum rozumi?

dj*
15.05.12 21:12
hodnocení

153tis

nu*
hodnocení

1x

toto auto je technicky nezpůsobilé k provozu a brání to řádnému užívání, stačí napsat do škodovky jak se dívají na výměnu střechy, oni to klidně písemně potvrdí...v případě nehody, kdybys to překlopil na střechu, můžeš mít taková zranění asi jako kdybys jel v kabrioletu, to by byla Tvá jistá smrrt...

Pokud je v kupní mslouvě uvedeno, že je autřo nebourané, je to skrytá vada...Před soudem tě musí zastupovat právník, necháš si udělat odborný znalecký posudek auta s amatérsky navařenou střechou...

Zadarmo ti tady nidko neporadí, nevíme co jsi koupil a co máš ve smlouvě...

Ale píše sem jedna "zkušená" růže, která Ti vysvětlí, že si máš nechat auto prověřit u Cebie...:-P

buss

Před soudem tě musí zastupovat právník,...
Ale no tak... - Účastník se může dát v řízení zastupovat zástupcem..., snad je tazatel způsobilý. Jiná věc je, že na to nemá, schopnosti.

nu*

Chudý majitel autobazaru s čistám příjmem několik statisíc Kč měsíčně ( ojebáváná totiž sype) určitě nebude pobíhat po soudech,aby mu eutekl nějaký kšeft, a nepošle tam za sebe ani svého zaměstnance který vykupuje auta nebo nějakého Lojzu z Bukvic ale dobrého advokáta...

Takže jakýkoliv zástupce asi nebude tou nejlepší volbou...:-P

Mimochodem, poté co bazat zjistí že byla podána žaloba, začne tazatele sledovat a fotit...to je běžná praxe...tazatel bude s autem dál jezdit, soud se protáhne, bazar pak bude argumentovat u soudu že žalobce auto řádne užívá, že už najel desítkyx tisíc km, že auto bylo v o hodně lepšímn stavu při prodeji než je dnes, atd...

No a nakonec bazar jako zprostředkovatel prodeje neponese odpovědnost, odpovědný je majitel který auto před bazar prodal, jiná situace by byla kdyby byl majitelem bazar, ketrý odkoupil auto a dál prodal svýám jménem...

Jako jediné možná řešení bych viděl nějakou rychlou dohodu, ale to za tazetele musí skutečně jednaz někdo kdo se nezalekne frajera v čevených keckách s náušnicí

buss
Takže jakýkoliv zástupce asi nebude tou nejlepší volbou... Fajn, jenže za zástupce se považuje i advokát, tudíž je to na žalobci, koho si vezme.
jarda3*

Na druhou stranu, takovych aut jezdi... Dan za oblibenost koncernu, kdyz to chce kazdy a je ochoten to zaplatit, tak se dovozci snazi udelat lestenku z kazdeho vraku... Kupujte levna neoblibena auta a je to v pohode, s tim by se nikdo neopravoval ;)

blackflamesiczi*

jestli je meneny plat strechy tak to je bezna zalezitost a plat strechy neplni zadnou nosnou cinost je to jen kus plechu. Po kroupach jsem to delal bezne zalezitist na 1,5 hodiny , v normach skodovky asi 3 normohodiny pokud si to dobre pamatuji

nu*

běžná záležitost to byla v době raného kapitalismu,když jste vy dovozci aut vařili ze dvou bouraných aut, rozřezaných podélne nabo napříč jedno auto...

kdyby za tu plečku dotyčný zaplatil 99 tisíc s tím že by předem věděl o tom že je bouraná přes střechu a střecha je amatérsky navařená, z jiného auta, bylo by to ok...

Ale ojebávat a lhát by nemělo být "běžné"

erikch*

příteli nu-je to jednoduché-spousta lidí chce prostě Oktávku v TéDéí,jezdit za 5.7/100 a na ostatní ,zdánlivé "detaily" už nehledí-pak se ovšem není co divit,že určité procento čechů ostatním čechům nabídnou přesně co chtějí-Oktu TDI v kombi-rok třeba 2002 s "poctivými" 137 000 km,nikdy nebouranou po první majitelce z Horní Lapače...Je to stejné jako s různými nabídkami čehokoli-jo jo,dostanete co chcete a co nabízím,ale nejdřív mi(nám)pošlete tolik a tolik jako "manipulační","zahajovací"...a kdovíjaký poplatek...No a češi jsou pořád tak naivní,že to stejně pošlou a čekají...,a stále čekají...Jak už jsem kolikrát avizoval-auto není houska na krámě-každý máme svou nějakou oblast,které rozumíme-a právě automobilismus je jednou z mnoha specifických oblastí,kde ne každý jsme odborníkem...Proto,když chci ono nějaké auto kupovat,vezmu s sebou profesionála(nezávislého),at už známého neboi cizího,kterému zaplatím x set,x tisíc,ale pořád se mi to vyplatí...Stejně jako k soudu-ne každý jsme právníkem,proto prostě využiju jeho služeb(pokud je potřebuju),za které zaplatím a není to nic divného-s auty je to obdobné,jen si to většina stále nepřipouští...

erikchu, souhlasím,

známá chtěl abych s nim dojel až na Moravu podívat se na auto a hledat závady. jelikož je to pro mě daleko, nestíhám, proto jsem mu doporučil, aby se telefonem objednal do autorizovaného servisu a vedle na technickou kontrolu, nemusí mít pak evidenčku.

prodejce souhlasil, auto mu prohlédli, upozornili na závady, na havárii kterou prodejce pak přiznal, domluvili slevu, a dneska mě přinesl místo řízků 10 chlebíčků...

On byl spokojen, já taky a chlebíčky jsem rozdal kolegům..

blackflamesiczi*

to asi oba mluvime o rozdilnych vecech, strecha je plat strechy ktery je origo privaren asi na 6 mistech body u nekterych aut je pouze na 4 mistech privarela leserem a zbytek je lepidlo, a k vystuham prilepen vetsinou pu penou, a vy asi myslite vymenu i nosnych sloupku ze strechou coz je neco jineho

buss
hodnocení

0x

A co se myslí "skrytou vadou"? Je třeba si přečíst OZ a postupovat dle něj. Jiná cesta není. Pokud to myslíte vážně, tak nevolám a pííšu. Asi bude nutná porada s právníkem, aby si přečetl smlouvu, jak jste vozidlo prohlédl... Výsledek nejistý. I při uspění bude třeba splácet po 100 Kč...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]