Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám Š. Felici 1.6, rok výroby 97. Při volnoběhu mi strašně klepe motor a celý se třese, jako by jel jen na 3 válce, ale po sešlápnutí spojky je chod normální a nebo když se volnoběh trošku víc vytočí, tak je to taky dobrý a i při jízdě je vše O.K. a chod motoru je tichý, táhne normálně ani nemá nízký výkon. (Občas i kolísají otáčky na volnoběh, někdy motor chcípne hlavně při dojezdu a vyřazení na neutrál). Nevíte v čem by mohl být problém?
Pro úplnost před několika dny jsem měnil svíčky, víko a palec rozdělovače, (kabely ke svíčkám se mi zdály v pořádku) a palivový filtr, v rámci možností sem i vyčistil škrtící klapku (ale rozebranou a vymontovanou sem jí neměl), ktakže v tom problém asi nebude.
Nemůže to být třeba špatnými vstřiky, nebo špatné těsnění mezi válci nebo tak? V servisu mi mechanik řikal, že motor jede jen 3 válce a je asi upálený ventil a oprava s prací by vyšla tak na 5000 Kč. Ale to se mi moc nezdá, když při jízdě je vše O.K. a dělá to jen na volnoběch a navíc, když se vyšlápne spojka, motor pracuje normálně...spíš mi přijde, že si v servisu chtějí jen nahrabat peníze, tak vymýšlejí drahé opravy. Moc servisu nevěřím a mám s nimi špatnou zkušenost.
Děkuji za vaše názory a odpovědi.
skusit nejdřív změřit tlaky v motoru ty ventily můžou bejt klidně načatý a skontrolovat zda je v převodovce dost oleje
Tlaky v motoru asi nejspíš změří jedině v servisu co? A promiň za blbej dotaz, ale ten olej v převodovce zkontroluju jak nebo kde to najdu? To je společná nádobka i pro servo?
tlaky v motoru servis a občas ho maj i šikovní garážový opraváři a olej se kontroluje tak že se u převodovky vyndá náhon tachometru a to umělohmotný kolečko by mělo bejt necelej půlcentimetr v oleji jinak olej se dolévá tímto samým otvorem
doplněno 14.05.12 20:27:nebo dej rovnou novej z boku u kola je vypoušták a vejde se tam myslím 2.5l oleje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.