Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva k úhradě zákonného příspěvku nepojištěn

Od: geo* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz.

Koupil jsem auto od soukromé osoby, dostal jsem všechny papíry, na úřadě jsme provedli vše, co bylo nutné, odevzdala se SPZ, protože auto bylo z jiného kraje. Druhý den se ale auto při cestě pokazilo ( skrytá vada ) a auto bylo odtaženo do servisu. Auto jsem tedy pojistil až po 10 dnech a zaevidoval, obdžel SPZ atd ...( prostě po opravě a zprovoznění vozu ). Nyní po půl roce mi přišlo, že mám zaplatit za 10 dní pokutu za nepojištění vozu. Je nutné platit, nebo se mohu nějak bránit? Děkuji za info, jn

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Logicky, vozidlo provozované nemůže být nepojištěné. Bránit se jistě lze, pokud ovšem prokážete neprovozování.
A to jste odjel bez pojištění a RZ? Mohl jste si domluvit, že vlastník zruší pojistku třeba do... Pokusil jste se o pojištění zpětně?
Pročtěte si zák. č. 168/1999 a postup dle §§ 15 + 24c + 16/1a.
Proč se lidi neinformují předem?

nu*
hodnocení

0x

za blbost se platí

ben*

Ono je to totiž hrozně složité téma na které se zde již ptala spousta lidí a nikdo ještě nedokázal poradit!*zed*

Teď vážně...přečtěte si další desítky stejných dotazů jaký máte vy a hned budete moudřejší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]