Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta přes dva majitele?

Od: tomas89 odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny, a měl bych tu jeden dotaz.

FIRMA z Prahy prodá PÁNOVI z Brna auto, předá mu veškeré doklady příslušící k vozidlu včetně plné moci k odhlášení na PÁNA. PÁN ačkoliv má tuto plnou moc k učinění polopřevodu na svou osobu to ale neudělá a rok jezdí pouze na kupní smlouvu od FIRMY, samozřejmě si platí pojistku. Po roce se PÁN rozhodne že auto prodá. Já z Plzně si auto od PÁNA koupím, předá mi všechny doklady, kupní smlouvu od FIRMY vč. plné moci, kupní smlouvu od sebe a též plnou moc pro převod auta. Mohu si takové auto koupit a bez problémů auto na sebe odhlásit na magistrátu Prahy a dohlásit v Plzni?

Díky moc, Tomáš.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Na kupní smlouvu se nejezdí, víme, co se předkládá policii při kontrole. Takových aut jezdí neúrekom...

endyfrog*
hodnocení

2x

Pokud máte všechny smlouvy a plné moci které na sebe navazujou není problém si toto auto na sebe přehlásit takových dnes a denně jezdí

nu*
hodnocení

2x

důležité je podívat se to vlastně máte, pokud jde o plné moci, je nutné si uvědomit, co to vlastně plné moc je, k čemu slouží a co na jejím základě může svéprávný občan provést...Já na Vašem míste bych chtěl od prodejce, aby na základě smluv plných mocí které má udělal odhlášku na moje jméno a dal mi k auto velký TP s odhláškou, malý TP a auto...

Víte, po roce může být vše jinak, může se stát že někdo na někoho neodhlásí auto, mezitím se přestěhuje-změní sídlo a pak ten kdo chce na základě plné moci jednat, tedy po roce nebo po 10 letech, zjistí, že odhlášku je nutné udělat na jiném konci republiky a vše s e komplikuje...ideální by bylo udělat odhlášku v Praze na Vaše jméno a plzeňsjou adresu

doplněno 14.05.12 14:13:

rozhodující však bude aktuální sídlo firmy, případně aktuální trvalé bydliště osoby na kteou je auto v současnosti registrováno...a to se může časem měnit, lidé a firmy stěhují...

tomas89
hodnocení

Takže jestliže budu mít u sebe (v tom horším případě) obě kupní smlouvy, obě plné moci, ostatní doklady a pojištění za předpokladu že firma i pán mají stále stejnou trvalou adresu, mohu se vydat do Prahy k odhlášení s úspěšným koncem. Mám pravdu? Děkuju moc.

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

a proc ne? a jezdit na kupni smlouvu dost dobre nejde , jezdi na maly TP . Jinak muj rekodr je prihlasovat auto pres 5 majitelu byvalych a v klidu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]