Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, a měl bych tu jeden dotaz.
FIRMA z Prahy prodá PÁNOVI z Brna auto, předá mu veškeré doklady příslušící k vozidlu včetně plné moci k odhlášení na PÁNA. PÁN ačkoliv má tuto plnou moc k učinění polopřevodu na svou osobu to ale neudělá a rok jezdí pouze na kupní smlouvu od FIRMY, samozřejmě si platí pojistku. Po roce se PÁN rozhodne že auto prodá. Já z Plzně si auto od PÁNA koupím, předá mi všechny doklady, kupní smlouvu od FIRMY vč. plné moci, kupní smlouvu od sebe a též plnou moc pro převod auta. Mohu si takové auto koupit a bez problémů auto na sebe odhlásit na magistrátu Prahy a dohlásit v Plzni?
Díky moc, Tomáš.
důležité je podívat se to vlastně máte, pokud jde o plné moci, je nutné si uvědomit, co to vlastně plné moc je, k čemu slouží a co na jejím základě může svéprávný občan provést...Já na Vašem míste bych chtěl od prodejce, aby na základě smluv plných mocí které má udělal odhlášku na moje jméno a dal mi k auto velký TP s odhláškou, malý TP a auto...
Víte, po roce může být vše jinak, může se stát že někdo na někoho neodhlásí auto, mezitím se přestěhuje-změní sídlo a pak ten kdo chce na základě plné moci jednat, tedy po roce nebo po 10 letech, zjistí, že odhlášku je nutné udělat na jiném konci republiky a vše s e komplikuje...ideální by bylo udělat odhlášku v Praze na Vaše jméno a plzeňsjou adresu
doplněno 14.05.12 14:13:rozhodující však bude aktuální sídlo firmy, případně aktuální trvalé bydliště osoby na kteou je auto v současnosti registrováno...a to se může časem měnit, lidé a firmy stěhují...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.