Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmluvy na policisty

Od: sean odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, nevěděl jsem, kam přesně tuto otázku vložit, tak mě napadlo hodit ji sem. Určitě je tu mnoho řidičů s mnoha zkušenostmi s policisty. I když záleží na každém policistovi zvláš´t, jsou i tací, kteří se nechají okecat. Zajímalo by mě, jakým způsobem jste co okecali a jestli to tak může fungovat i dnes. Mám na mysli jak rychlost, technický stav vozidla, ale i např. parkování apod. Čekal jsem, že toho na internetu najdu mraky, ale nenašel jsem skoro nic a když už, tak to byli blbosti.
Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Policajti - narozdíl od o nich kolujících vtípků, obvykle nejsou blbí - takže výmluvu poznaj a takovejch už slyšeli... Mě se vždycky vyplatilo říct pravdu - někdy ze sebe třeba i udělat trochu ´blbce´, ale nekecat... I z mého okolí vím o podobných zkušenostech...

poiu*
hodnocení

1x

Dobrý den, no, však ono na něco se vymlouvat je většinou pěkná blbost.

Zařiďte se tak, abyste žádné výmluvy nemusel hledat a používat!

alfons361

Poradím ti nejúčinější, funguje vždy: ,,S přestupkem nesouhlasím, blokové řízení je nepřípustné, požaduji projednání ve správním řízení." Potom je několika dopisy buď rozcupuješ na kousky, nebo uběhne rok a přestupek se promlčí.

Nebo naopak rozcupují oni Vás a Vás to pak přijde několikanásobně dráž.*smich*

buss
hodnocení

1x

Pokud odpustí, škodí sám sobě, neboť počet uložených pokut je kriteriem hodnocení jeho práce, odměn.

repkin*
hodnocení

1x

Co takle díky technickému stavu se na něco vymluvit a pak ten debil, kterej se vymlouval (a hledal předtim ty stupidní rady na internetu) pojede, urve se mu kolo, jako již několika autům, a to si vesele poletí po silnici a zabije Vám dítě? Stačí Vám to jako odpověď? Nejezdit jak prase, nechovat se jak prase a mát auto v pořádku? Je to tak těžký? Pro někoho asi ano.

doplněno 11.05.12 15:41:

Nejlepší je, že pak ti největší vychcánkové si nejvíce stěžují. Teď nemyslím tazatele, ale všeobecně, nemusíme chodit daleko a podívejme se do vlády. Kdo nadává na komunisty by bez nich dneska nic nebyl, nebo byl dokonce sám ve straně. Proč mají měšťáci pravomoc měřit rychlost? Přece když nejezdim jako nejapný hovado, tak mi to nemůže vadit. ... někdy ty lidi fakt nechápu *nevi*

solenza*
hodnocení

1x

No tak já jsem se jednou musel s policajtama dohadovat, protože mi tvrdil, že jsem nebyl připoutanej. Přitom to nebyla pravda, já se vždycky poutám. Věc se měla takhle: Asi před 3 lety jsem vyjížděl z vesnice po málo frekventované silnici. Vproti směru jeli proti mě policajti služebním autem. Tenkrát Fábií combi ještě v bílozeleném provedení. Jak viděli, že jedu proti nim a na silnici nikde nikdo, vjeli do vesnice, tam se asi na zastváce pro autobusy o točili a hned byli za mnou a stavěli mě. Jeli za mnou a pustili diskotéku a nápis Policie, Stop a kontrola. No však to znáte. A tak jsem teda zastavil a oni taky zastavili za mnou. Jakmile jsem zastavi, tak jsem vystoupil z auta a šel k jejich autu. To ale asi byla chyba, protože si myslel že jsem nebyl připoutaný, také mi to pak asi 10 minut tvrdili, ale já jsem připutaný byl. Dali mi dýchnout, ale zkouška byla negativní. Tak jsem se s nimi musel dohadovat. Nakonec jsem odjel bez pokuty. A co z toho plyne? Pokud máte pravdu, nebo jste přesvědčeni, že je právo na Vaší straně, nehádejte se, ale trvejte na svém stanovisku. V žádném případě nesmíte připustit, že to možná mohlo být i jinak. Kdybych tenkrát nebojoval za svoji pravdu, tak bych pokutu určitě za pás dostal. Sice se jim možná zdálo, že to bylo jinak, ale neměli důkaz tak mi to nemohli dokázat. Největší sranda ale při téhle kontole byla, že já jsem byl připoutaný, policie mi tvrdila opak a můj spolujezdec připoutaný nebyl a toho si ani nevšimli. Takže tak. Hodně štastných kilometrů bez pokut. ;)

repkin*

Uznávám, že se občas zadaří a narazíte na blbce, ale to je všude, v obchodě, v bance, ve fabrice o politice netřeba se zmiňovat

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Na chování některých policejních hlídek platí jen perfektní znalost zákonných předpisů. A pokud uděláš nějaký přestupek,který mají zadokumentovaný,nepomůže žádné okecávání.

repkin*
hodnocení

0x

Bohužel souhlasím s bussem, navíc díky nové složce jménem GIBS (novodobá inspekce) už se tak moc odpouštět nebude, protože každej se bojí o práci a oni mají pravomoce bohužel až moc veliké. Takže poděkujte nejzkorumpovanější straně proti korupci a jejich představitelích, které jste volili, neboť to oni Vás (nás) dostali do takových ****** ve kterých se teď nacházíme a abych byl trošku realista ... nebojte se, bude hůř ... už jenom hůř. Líp prej bylo tak před dvaceti lety. A jak říká má prateta, "zažila jsem první republiku, nacisty, komunisty, ale nikdy nebylo tak špatně, jako teď".

polednice*
hodnocení

0x
Nejlepší výmluva je na spolujezdce(je mu špatně).Řidič je tak vystresovaný,že stopku prehledl,zapomenul na pásy atd.Spolujezdec musí být žena a nejlépe tchýně:)
Samozřejmě ne každý policajt uvěří.
buss

Takového bych na cestě nechtěl potkat, mohl by přehlédnout i mě.

hodnocení

0x

Už nepamatuji, kdy jsem platil pokutu, jó, asi před 25 - 30 lety za zákaz zastavení... bez řečí, tenkrát byly pokuty ještě únosné a byl jsem si vědomý přestupku. Od té doby jsem buď jezdil slušně, nebo měl štěstí... až jednou: ráno nabalím kufry a s vidinou 500 km před sebou jsem to pral, kde se dalo i více. A plácačka a pane řidič, jel jste 121 km. Jste ochotný zaplatit 2000.- pokuty? Já na to, vy jste se zbláznil, to vám nedám! koukal na mne, jak na ... vysvětluji: ta paní v autě je moje manželka. Jedeme do lázní. Když teď za ní přijdu, ať dá tolik peněz, tak jste mne zničil, celé tři týdny mi bude ráno, na oběd i večer obíjet o hlavu, jak jsme se mohli v těch lázních mít a co vše se za ně dalo koupit nebo užít... kategoricky a slušně jsem trval na svém, ukecali jsme to na 300 korun, zaplatil jsem je z ušetřených a ještě mi zbylo na překvapení pro manželku.

Zřejmě ten policajt měl také manželku... takže díky jí, že i jemu občas umyla hlavu...

Dnes už jezdím jinak, skoro furt poctivě, mám čas, šetřím auto, peníze, už jsem disciplinovanější... dozrál jsem v lepšího řidiče. A huba mi jede, možná, že bych to uhrál i dnes. Ale dnešní know -how (souhrn poznatků a obchodních znalostí a postupů získaných dlouholetou zkušeností) neprozradím...

Chybami se člověk učí... nejspolehlivěji ho naučí vlastní chyby...

doplněno 13.05.12 09:10:

alois, a ti darebáci ježci choděj přes cestu akorát v zatáčkách a k tomu tolika za sebou...*smich*

hodnocení

0x

Když je malý provoz a vidím, že nic nejede proti, tak řežu zatáčky a přejíždím plnou čáru. Šetří se tak pneumatiky, protože na vůz působí menší odstředivá síla. Často jsem si říkal, na co bych se asi vymluvil, kdyby mě z dálky pozorovali policajti dalekohledem. Nějlepší by asi bylo říci, že přes silnici běžel ježek a že jsem se mu musel vyhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]