Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvěr na auto, vlastník je banka?

Od: dwarf253 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

kupoval jsem auto v autosalonu, kde mi řekli, že financování, které jsem si vybral, je na úvěr, takže jako vlastník vozidla budu vedený od začátku já. Tak jak to u úvěru bývá. Jenže mi přišel papír s tím, že v registraci je chyba a že vlastníkem vozidla je banka, které ten úvěr splácím. Takže se chci zeptat, jestli tohle vůbec můžou udělat? Já přeci nemám leasing a pokud tam napíšu jako vlastníka tu banku, tak je auto jejich a ne moje a tak se jedná o leasing a ne o úvěr. Volal jsem i do autosalonu a oni to tak prý někdy dělají, ale ještě se mi ozvou. Tak pokud někdo měl podobnou zkušenost nebo řešení, tak bude moc hodný, když tu napíše :)

Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Při vší úctě k V8m, pane, Vy jste nesvéprávný? Nevíte co podepisujete? K čemu se zavazujete? Nevznikolo to vůbec tak, že Vám přišel ěnjaký papír, al tak, žýe jste vstopupil so nějakého smluvnéíhop vztahu...

Proč sem nenaskenujete smlouvu, kterou a jakou jste podepsal? A na co se to vůebec ptáte? Vy nevíte, k čemu jste se zavázal?

aNO, MÁME TAKOVÉ ZKUŠENOSTI, DENNĚ ČTEME V TISKU A NA NETUM, ŽE SE LIDÉ ZAVAZUJÍ K NĚČEMU, O ČEM VŮBEC NEVÍ , SMLOUVY SI NIKD YNEPŘEČTOU, PROTŽE JSOU MOC DLouHÉ A ONI TOMI STEJNE NEROZUMÍ, no a když zjsití že je zle, řeší to tam, kde se to vyřešit nedá...

Tak se zvedněte iod pčítače, jděte tam kde vše vzniklo a řešte to...nejlépe hned...

dwarf253
hodnocení

Jsi velmi příjemný, jen co je pravda a zvlášť v poradně jsou takoví lidé opravdu zlatí. Ale nemám zájem se opakovat, vyřidil jsem to tak, jak jsem to napsal ve svém dotazu, ale už s tím problém nemám, vše je vysvětleno a já se tedy omlouvám, že jste si o mě musel myslet, že jsem úplný idiot a že bych podepsal něco, o čem nic nevím.

nu*

Kdyby jste si dal tu námahu a práci a naskenoval sem ty smlouvy co jste podepsal, bylo by vše jinak...ale při vší úcte k Vám, argumenty že Vám přišel nějaký papír, ze kterého jste se najednou nšco dověděl, nebo že Vám někdo v autosalonu něco řekl a opak je pravdou, to vše nasvědčuje tomu, že jste vůbec nepřemýšlel o tom co děláte, také jste nepřemýšlel o tom, na co se máte zeptat, aby jste dostal normální odpovědi...No a pokud jste smlouivu skiztečně podepsal s pným vědomím a víte, co jste podepsal, pak nechápu proč jste sem vůbec psal a proč jste to neřešil s autosalonem a poskytovatelem úvěru, respektive majitelem - leasingovkou...

Normální člověkl po obdržení jakéhosi papíru otevře opět smlouvu, kteropu podepsal, podívá se co tam stojí, a když zjistí nesrovnalost, zvedne telefon a zeptá se toho, s kým tu smlouvu uzavřel...

Vzhledem k tomu, že auta z autosalonu stojí staticíce, očekával bych že normální střízlivý člověk přistoupí ke koupi auta a k uzavírání smluv se vší vážností...z toho co jste napsal skutečně vše na první pohled vypadá tak že jste prosťáček který vůbec neví co dělá...

Nejsem vůbec zlatý, ale vzhledem k tomu že žijeme ve svobodné zemi, mohu si sem psát co si myslím...když už nic jiného, příště se budete snažit formulovat dotaz trochu jinak...

:-P

dwarf253
hodnocení

Jo, v tomhle máte pravdu. Já čekal na odpověď od autosalonu a zbytečně jsem to sem napsal, protože jsem byl trošku nedočkavý a nevěděl, co čekat. A i když žijeme ve svobodné zemi, tak ono by to šlo napsat i slušněji :)

nu*

Vážený pane, při vší úcte k Vám, slovo IDIOT jste použil Vy sám, já to napsal slušně, když so opláchmete studenou vodou a vyspíte se na to, dojde Vám to...už zítra nebo možná v neděli...

Můj osobní názor je ten, že kdo podniká, ať si bere auta na leasing a splácí je a co s dá ať si odepisuje, ale podnikatel je člověk který by měl vědet co dělá...a pokud je to fyzická osoba, té se auto na úvěr ani na leasing nevyplatí...Stačí chvilku počítat...

No a že autosalony, autobazary atd mají smlouvy s různými subjekty a že zajišťují finasncování aut, to ví i malé dítě...a že to nedělají zadarmo to ví také každý...

Proto je nejlepší vzít si hotové peníze a koupit si mírně ojeté auto, kde cena spadla pod únosnou mez, a pořídit si ho takovým, způsobem, aby na mě nemuselo a nemohlo parazitoval dalších X subjektů...

Leasing ani úvěr, to není charita, to jsou produkty které tvoří zisk poskytovatelům a klientům přinášejí akorát závazky a často problémy...

buss
hodnocení

0x

Když ptáčka lapají... kde mi řekli, ... no c a podmínky..? a oni to tak prý někdy dělají,... oni to tak nemohou dělat sami a hned bych odstoupil od smlouvy. Co vím o úvěrech, tak vozidlo je vlastníka, jen odevzdá TP do depozita. Tak to dělají solidní...

nu*

Auto na úvěr je vlastníka a provozovatele, tedy toho kdo si auto pořídil, a poskytovateli úvěru dluží peníze...jak je to s TP zákon neuvádím protože TPpatří k autu...ale bývá zvykem že si úvěrová firma nechává velký TP ve svém trezorku jako jakousi jistinu, i když to nemá žádný smysl...autem se také ručí, přípůaděn něčíém jiným, vím i o človšku který podepisoval směnku atd...poskytovatelé se rlzným způsobem jistí proto nesoplběntním potenciálním nepatičům...

Pokud je firma vlastníkem, jako leasingovka, má právo podle o.z. nechat zapast do TP a do registru vozidel "zástavní právo", Bez jejího vědomí nelze provést žádný evidenční úkon a na vše musí vystavovat písemný souhlas - písemnou plnou moc.

Pokud si človk za 4 roky než spatí auto nechá zapsast tažné zařízení, jiná kola, změnu adresy a montáž ochrtanného rámu, bude muset celkm 4x žásdat o zapůjčení velkého TP a vystavení písmené plné moci k tomu aby mohl jejím jménem jednat a na její auto nechat zapsat změnu...K tomu zapůjčení TP k technickým prohlídkám atd...

buss

No kdyby tazatel napsal, od koho je úvěr, tak se dají podmínky zjistit, ale takové řekli mi... a podobně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]