Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestupek - jízda na červenou

Od: bmk odpovědí: 6 změna:

zdravím..mám dotaz..jsem řidič kamionu a před křižovatkou mě blikla oranžová, ale já už bych to nestihl zastavit a tak jsem asi dvě sekundy projel na červenou..zrovna tam stála státní policie a tento přestupek hlídali..a tak mi dali 1000 kč pokutu a prý 5 bodů..také mi říkali, že je to přestupek tzv hlídaný a že ted rok nesmím udělat to samé, jinak přijdu o řidičák...někde jsem ale četl, že nesmím udělat žádný přestupek, nejen zopakovat jízdu na červenou..jak to tedy ve skutečnosti je? díky za info...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dopravnipokuty.cz/...

1 - 6 měs. (spáchá-li 2x a vícekrát za 12 měsíců po sobě jdoucích)

pochopil? 2X NA ČERVENOU a zadrží řidičák.

hodnocení

2x

kolegové, zkuste se postavit na křižovatku a sledovat provoz, kolik vozidel nezastaví na semaforu, přestože by to krásně stihlo. Pak se o kus dál zeptejte onoho šoféra, proč nezastavil...

Nejhorší je trolejbusák, který nikam nespěchá, a jede na červenou.

jarda3*
hodnocení

0x

Myslim, ze se nesmi zopakovat zadny prestupek z techto zavaznych, je jich jen par - jeste tam myslim patri predjizdeni na zakazu, prekroceni o 30+ v obci a 50+ mimo a par dalsich... Ono nakonec by to pak bylo stejne 10 bodu, to uz je lepsi rok stejne nejezdit ;)

frame*
hodnocení

0x

To je na h... Jak jste jel rychle? Jen by mě zajímalo jak se takový kolos dá zastavit. Ať si to jdou zkusit chytráci. Teď jsem četl, že softwarová změna na semaforech, kdy by 5 s před oranžovou blikala zelená se konat nebude.

bmk
hodnocení

no klasika..50 v obci...to neni o rychlosti, alr o tom jak se k tomu blížíš..aby se dalo bezpečně zastavit, tak by nějakých 50m před semaforem musel jet kamion tak max 30-40, rychleji ne...a i to je poměrně dost, záleží na nákladu..

hodnocení

0x

Jel jste moc pomalu :)) Kdybyste jel 70 k/hod , tak jste tu oranžovou stihnul!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]