Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat.
Mám toto autorádio: prohifi.cz/...
Vím, že to není dělo, ale je to pro moje zxko, který už něco zažilo a tak ho mám jen tak na ježdění tady po obcích (jsem student, takže nechci slyšet, že si mám koupit pořádný rádio).
Budu rád opravdu za každou radu - takže, zapojil jsem do rádia iso konektorem bedínky, jelikož tam byl výstup pouze na 2 přední a 2 zadní a vzadu jsem chtěl mít bedínek víc, vedl jsem následně další bedínku pomocí cinchů z bedínky předchozí (sériově) - nemám bedínky zabudované, jen položené na platě.
No a z nich jsem sériově vedl i subwoofer. Vše funguje, jen subwoofer nehraje moc basy, díky tomu, že je zapojen na bedínky. Takže bych ho chtěl zapojit přímo do výstupu z tohoto rádia.
Ovšem když jsem to udělal pomocí RCA z rádia a zakončeného cinchem do subwooferu, tak nehraje.
To samé se mi stane, když zapojím takto i bedínky - je tam výstup na front left, rear left, front right, rear right, takže nebyl problém vést kabel RCA s cinchem na konci do bedínky, ale ta také nehrála. Hrajou jen ty, co jsou zapojeny pomocí ISO konektoru.
Když vypojím ISO, nehraje nic, takže jsem vážně zoufalí a žádám jakoukoliv pomoc.
Děkuji předem
Výstup cinchů není zesílený, na to potřebuješ ještě zesilovač mezi rádio a samotný reproduktor/subwoofer. Jinak reproduktory nijak nepřipojuj "na sebe", protože tím snížíš impedanci a můžeš odpálit zesilovač přímo v rádiu!
Diky moc za rady. Ja taky premejslel o tom, ze bych neco koupil, ale tohle se doma valelo a navic v zx nemam vyvrtane diry pro zadni repro, tak se mi nechtelo se do toho montovat. Toto mi prislo setrnejsi a zabralo to mene casu, nez je integrovat. Kazdopadne moc diky za to info o zesilovaci. Nevedel jsem, ze to "neutahne" jen radio. Ponevadz je pravda, ze kdyz zapojim subwoofer takhle zpusobem, ze ho napojim na ostatni repracky, tak hraje ten reproduktorek v subwooferu, ale samotne basy z neho teda rozhodne neduni, tak jako treba u toho co mame doma k domacimu kinu. Takze asi vazne bych musel brat zesilovac no.
Jeste se chci zeptat. Kdybych koupil zesilovac, neohrozim tim nejak zivotnost zxka? Treba, ze bych neco prehnal a pak spalil, nebo tak?
Diky moc
Především česky se píše"bedýnky".Mezi stávající reproduktory na výstupy zesilovače z radia nelze jakkoliv propojovat další reproduktory.Pokud chceš více kraválu do auta,musíš mít další zesilovač.Je to kvůli zachování impedance jednotlivých výstupů.
JABRAKA
řeknu ti to takle, pokud to máš čistě na poslech dovnitř, vykašli se na bedýnky od 5.1 a zainvestuj pár stovek za reproduktory do auta. Já mám ve staré škodovce ve dveřích nějaké 50W Blaupunkty připojené na starší SONY autorádio a hraje to líp než nějaké drahé originální reprosoustavy v nových autech. Zvuk je čistý, dá se poslouchat opravdu nahlas a basy tomu nechybí. A zas tak velká investice to není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.