Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznam o nehodě je třeba vyplnit?

Od: mastrluku odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

způsobil jsem nehodu, mám potvrzení od PČR, ale nikdo z poškozených nevyplňoval záznam o nehodě, zajímá mě, bude třeba, když to půjdu nahlásit na pojištovnu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

to záleží na vaší pojištovně-ale obecně šetřeni nehod y PČR je nadřazené záznamu účastníků...

mastrluku
hodnocení

A nebude pojištovna chtít vidět vůz, vůz jsem totiž hned prodal jako havarovaný a od policie mám potvrzení o účastni na nehodě ne šetření vadí to?

erikch*

jedná-li se o havarijku(vaší),pak by tohle mohl být problém,pokud se jedná o plnění poškozenému(vy jste viník) tak pojuištovnu škoda na vašem autě(autě viníka) nezajíma-zajímat jí bude škoda-rozsah poškození na autě poškozeného...Chce to víc info,aby se nechalo podrobněji odpovědět...

mastrluku
hodnocení

Jsem viník, nedobrzdil jsem a ten předemnou nebrzdil a narval to do auta před ním, takže 3 auta zničený s tím, že na mém voze je škoda 200.000,- na ostatních nižší... Přijela tam asistence a domluvili jsme se, že vůz ode mě koupí. Vůz koupil na kupní smlouvu a vyplatil mi peníze. Bohužel jsem zapomněl na záznam o nehodě a potom co mi policie dala potvrzení o účasti na dopravní nehodě jsem odjel... Proto se ptám, jestli když půjdu na pojištovnu, jestli jim to bude stačit?

repkin*
hodnocení

0x

Pokud jste viníkem Vy, tak od pojišťovny Vy nic nedostanete (z povinného ručení) naopak Vám strhnou bonusy, pojišťovna vyplatí protistranu a to po Vás nebude vymáhat (pokud to nebylo pod vlivem alkoholu). Co se týče havarijního, tam nevím.

doplněno 10.05.12 20:04:

Navíc musíte vědět, pokud PČR tu nehodu šetřila, nebo ne. Pokud ne, tak si účastníci nehody měli vypsat protokol a PČR by na něm udělala jen, že byla přítomna. Pokud to šetří jako přestupek, popř. trestný čin (přečin) tak by záznam neměl být třeba.

Ohledně focení auta pojišťovnou apod. záleží co máte ve smlouvě s pojišťovnou, pro Vás bude rychlejší zavolat na pojišťovnu a tam Vám to řeknou do telefonu hned a přesně.

matejkamarek
hodnocení

0x

Nějak nechápu proč se ptáš tady a nezavoláš rovnou do pojišťovny ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]