Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojil jsem autorádio a repráky šumí

Od: davidk odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s novým autorádiem. Koupil jsem si autorádio Hansenn 9016, zapojil do auta (Peugeot 206) a vše chodí dobře až na jednu věc. Vždy když jde do rádia šťáva repráky šumí, a to i když je rádio vypnuté nebo ztlumené...přestane to teprve když do něj nejde žádná elektrika. Zkoušel jsem dát zpět staré rádio a tam to bylo v pohodě, ale jak jsem namdal nové problém se znovu objevil. Přehazovat kabely jsem nezkoušel, protože jsou zalité v izo konektorech. Když je rádio puštěné tak ten šum není vůbec znát, ale jakmile třeba vypnu zvuky a motor, tak jsou slyšet a to mi vadí...nevíte prosim někdo co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, je to vadným rádiem, kdy je se nevypne zesilovač a je trvale v provozu. Dělalo mi to doma taky jedno rádio, musel jsem si k němu dát vypínač, protože ono to slabé šumění při vypnutém rádiu docela dost vybíjelo baterku.

davidk
hodnocení

A k tomu vypínači kam přesně bych ho měl umístit a jak?

na napájení, tedy na +12V přívod :)

davidk
hodnocení

Dobře, děkuji za pomoc :D

prchlic9*

Koukám kvalitka.. taky jsem si pořídil tohle rádio a po zapojení stejný problém.. mohl by jste mi tedy někdo podrobněji popsat jak se toho zbavit? Co k tomu potřebuju atd.. Jeden rádce napsal filtr další že vypínač nějak nevím co a jak proto prosím o radu..
předem díky

au1
hodnocení

0x

proč to řešíš, když hraje hudba, tak to není slyšet?
btw zřejmě ti něco ruší signál, může to být cokoliv eletrickýho, zkus všechno povypínat, světla, větrák, prostě všechno. Přinejhorším zkus koupit za pár ká filtr, kdysi jsem ho zkoušel,ale bylo to naprd. Ještě ho mám doma :D

au1

myslím, že je to tohle: tipa.eu/...

prchlic9*
hodnocení

0x

Koukám kvalitka.. taky jsem si pořídil tohle rádio a po zapojení stejný problém.. mohl by jste mi tedy někdo podrobněji popsat jak se toho zbavit? Co k tomu potřebuju atd.. Jeden rádce napsal filtr další že vypínač nějak nevím co a jak proto prosím o radu..

předem díky

gumidek*
hodnocení

0x

Vypínač se v tomto případě dává na stálé +12V:

feliciaklub.cz/...

kontak 4 oranžový a na 7 je +12V jen při zapnutí klíčku, takže skontrolovat, jestli to není přehozené (7 za 4) a na 4 dát vypínač, ať se baterka nevybije.

Nebo jiné rádio. Takový Blaupunkt z vrakáče nebo na inzerci je furt lepší, než sencor za pár šupů s ...

doplněno 20.06.12 13:07:

Je to špatně, červený má dávat napětí jen při otočení klíčku do polohy zapalování a oranžoví je stálé +, které rádio využívá na uchování paměti naladěných stanic.

prchlic9*

A jak to má být ohledně kabelů? Jen jeden má dávat pořád napětí? Mě totiž dávají 2. jak červený tak oranžový.. a žlutý jen když jsou zapnutá světla... To je asi špatně né?

prchlic9*

Tak jsem to vyřešil tak, že jsem to stálé napětí nechal na to pamatování pamětí a místo na spínačku jsem to hodil na světla stejně se musí pořád svítit takže když rozvítím tak můžu používat radio nevadí to ničemu snad ne?

červený drát jsem pečlivě oizoloval a nechal ho tam.. nezapojený

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]