Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po delší době znovu reaguji na téma poradte.cz/...
prozatím jsem neučinil žádné kroky, zčásti z časové tísně ale z části i z obavy, že když do toho začnu šťourat tak si mě KP najde
Mezitím mi byly doporučeny další způsoby jak se motorky zbavit. A chtěl bych slyšet váš názor.
Prý existuje možnost jen ohlásit zánik motorového vozidla, z důvodu že přestalo sloužit k původnímu účelu nebo tak něco - jako když si z dodávky na zahradě udělám chatku, a nebo kurník ...
A také prý lze zrušit z důvodu rozprodání na díly - a nemusí se dokládat komu a jak se díly prodaly - to je mi divné, ale šlyšel jsem z několika zdrojů.
Obě tyhle varianty se prý můžou použít pro vozidlo v polopřevodu, tedy nedoregistrované
vozidlo v polopřevodu se musí na někoho přihlásit, a ten někdo pak může žádat o vyřazení vozidla a sebe z registru...k dohlášení zákon předepisuje evidenční kontrolu, minimálně...Pokud je moto předáno k eklikvidaci, protiokol o převzetí vystaví oprávněný subjekt...má to formu přílohy prováděcí vyhlášky ministerstva životního prostředí k zákonu o odpadech a obsahuje identifikátory motocyklu, použije se tedy místo evidenční kontroly ke ztotožnění motorky před její doregistrací...
Nevím cio jste slyšel, ale pkud jste motorklu prodal,. je jendo zda na díly či na plechy nebo jako tgropaslíéka, máte kupní mslouvu a vše je o.k.
Pokud nic nemáte, a alespoň jednou jste moto pojistil, budete obeslán ČKP...
Nevím cio a kdre jste slyšel, ale na Vašem míste bych se dotázal přímo na úřadu..
Zánik vozidla je něco jiného než zániok úřelu bvyužitiíé, pokud zanikýá účel využití motorkya zstává a je využívína jako něco jiného...
fyzický zánik by jste musel tak doložit, ale kdyby to bylo tak jak píšete, že si každý rozebere kdy a kde chce, co se mu hodí to prodá a co se mu nehodí to vyleje do kanálu a pohodí do popelnice, bylo by zbytečné ministerstvo životního prostředí, zákon o odpadech a vše kolem toho...
Silniční motorvé vozidlo podléhající registarci lze z regustru vyřadit po ukončení jkeho životnosti v souladui se smernicí EU o vozidlech s ukončenou životností, osobně sio dovoluji tvrdit, že i když jí naše legislativa zatím důkladně nezapracovála, o což s esnaří v novele zákona č.56/2001Sb., směrnice platí vertikálně a jediným způsobem je bu´d mít prodejní mslouvu, a pak už nci neřešit, nebo opatřit si potvrzení o převzetí motovraku k ekiolikvidaci...
Ale to je jen můj osobní názor a určitě uslyšíte mnoho jiných doporučení, která ale v praci často moc dobře nefungují...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.