Nejste přihlášen/a.
Zdarec chlapi,
chtěl jsem se zeptat, má někdo Superba 2.5 TDi 120 KW? Chtěl jsem se zeptat, jakou nejmenší kapacitu může mít autobaterie, vím že asi pod 80Ah by neměla mít že? Případně kdo máte jaké zkušenosti se značkou autobaterií.
Nyní mám v autě 12V 85Ah 760A, a jestli tam jde dát i autobaterie o třeba menší kapacitě.
Díky za radu
Zdravím,
mnohdy záleží na výbavě vozidla, tzn automat, nezávislé topení, měnič atd.
Jestli je tam 85Ah, určitě bych dal totéž.
V poslední době (ale sám tomu nechci moc věřit) má dle ohlasů mechaniků, se kterými spolupracujeme, značka Starline od Kelly. I v rámci kapacitních testů, i v rámci ceny jsou prý výborné.
Sám bych si ji do auta ale nedal.
vypařilo se mi z textu: značka Starline od Kelly má nevídaně vysokou kvalitu.
Hezký den přeji.
My jsme měli taky ve starším autě StarLine 45 AH a ta baterie už auto provozně přežila. Takže taky spokojenost. Navíc jsme na ni dostali záruku 3 roky. V dalším autě (Favorit) máme Dynalite (vpodstatě Akuma) asi už 5 let a taky zatím bez problému. A v posledním autě ve Fabii 1,2 HTP 2003 máme ještě originál. Fakt, taky se divíme. A nebyl problém se žádným autem ani ve 20°C mrazech.
Jen drobná poznámka k tříleté záruce na autobaterie. Záruka na autobaterie se vztahuje na výrobní vady, nikoliv na funkci. Výrobní vada v baterii buď je nebo není. Není možné, aby autobaterie dobře fungovala s výrobní vadou třeba rok a půl. Z tohoto důvodu je tříletá záruka na baterii jen a pouze reklamní trik!
I autobaterie s menší kapacitou vyhoví.Není pak rezerva při větším odběru.Ničení_není k němu důvod,alternátor při nabití nedodá víc proudu.Ale při častém startování a málo najetých kilometrech pak může dojít i k vybití,takže bude potřeba občas dobít mimo vůz.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.