Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s STK a přepisem auta

Od: prosimoradu odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, potřebovala bych od Vás rady a porady ohledně mého problému: Před cca třemi měsíci bylo koupeno auto, nyní v polopřevodu, byla potřeba technická, auto by prošlo bez sebemenších problému, JENŽE...v autě je ABS, ale ve velkém techničáku je uvedeno "ABS: NE", takže mám technickou jen na měsíc, s tím že až si zařídím změnu údaje o ABS, prodlouží mi technickou na dva roky...Změnu údajů mi neudělají bez převodu na mě= 5 000,-

Je nějaká možnost jak z toho ven? Krom způsobu se ZTP, nedaří se mě takového člověka sehnat..

Děkuji za Vaše odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

To se mělo řešit s dřívějším majitelem, hned při prodeji s eměla udělaz evodenřní kontola a bylo by se na to přišlo...alespoň vidíte, co znamená polopřevod...Bylo koupeno auto...Kdo to autop kontroloval?

Jinak ven z toho lze jen tak, že se přihlásíte a současně se zapíše změna...Nebo jezdit bez platné TP...třetí cetsa je auto prodat dál...čvrtá není...

Kdo nemá peníze na ekodaně a registraci, ten by měl jezdit MHD...za rok bud stát registrace 1500,- Kč, za 3-měsíčmní ponechání auta v polopřevodu dalšách 50 tisíc Kč sankce,,,a to se vyplatí

prosimoradu
hodnocení

Aby mě odepisoval fanoušek ekodaně nepotřebuju, ty peníze bych měla, ale teď hned bych měla milion nápadů jak jinak je využít než vrazit je státu... Auto je z bazaru, technickej stav se kontroloval, jinak by se ani nekupovalo, ale to že nějakej úředníček udělal chybu v zápisu do techničáku, to by mě těžko napadlo...Nápad jezdit bez technický nekomentuju...

nu*

Tak v praxi je to většinou tak, že technický průkaz vydává k autu výrobce, pokud je auto uz dovozu a TP má vystavit úřad, úředníček auto fyzicky nevidí a údaje do TP vypisuje podle tehnického protokolu, který vystavil technik na stk...ale chápu autobazar a jejich story o úředníéčcích, kdyby to byl normální prodejce, absenci ABS by zjistil...

Nejsem zastáncem ekodaně ale odpůrcem pseudoprodejců kteří akorát ojebávají slušné lidi

Mimochodem, většina aut má kontrolky, také kontrolky a signalizaci činnosti ABS, airbagů atd...to se prověřuje při koupi auta jako první

prosimoradu
hodnocení

Samozřejmě sme věděli, že v autě ABS je...toť vše k vám...

nu*

V tom případě nechápu proč se nezeptáte na radu prodejce v autobazaru,když o vbšem víte Vy i on, když ON na Vás vydělal minimálně 7-15 tisíc, když ne i víc...Za ty prachy by se mohl trochu snažit a neprodávat k autu legendy...Pak by jste enmusel psát sem...

Toť vše k Vám...

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, nezoufejte. Zkuste si přes kamarády, známé, přátelé, jejich kamarády atd. najít nějakého automechanika, který Vám to udělá. Odveze to na STK, řekne tam servisákovi, s kterým je dvacetiletý kamarád, že potřebuje, aby mu na tuhle auto udělal technickou a rovnou tam ABS i zapíše. Nebo ho můžete demontovat z vozu a jezdit bez něj. Ale lepší je se porozhlédnout po nějakém takovémhle mechanikovi. Většinou na vesnicích, kteří se znají s technikama na STK a projde jim tam každé auto, které tam přijede na čtyřech kolech ;) Nebo zkuste chodit a obvolávat podle internetu autoservisy na vesnicích a zkoušet, jestli by Vám to neudělali oni, když nikoho neseženete přes známé. A ta ekodaň se bohužel zaplatit musí. Jediná možnost je přepsat to na ZTP a zase zpět na Vás, ale když nikoho neznáte, tak to zaplaťte a zkousněte to. Je to jednou pro vždy. Já ji taky platil a žiju ;)

erikch*

vám jde o technickou-o nic víc,takže řešení je udělat technickou-a tu uděláte přes někoho známého,resp.jeho známého na STK-jak správně naznačeno shora-ale bez nějakých nesmyslných převodů,ZTPéček atd. Zkrátka nějaký schopný operativní mechanik-ABS se nechá poměrně slušně zakamuflovat-jak pro sedícího technika v autě,tak i pro pohled do motorového prostoru a samozřejmě i pohled zespoda na jámě...Bude vás to třeba stát 1000(kamufláž-odkamuflování)+něco přes 1000 samotná technická-ale dva roky máte klid a dál už to nikoho zajímat nebude...A je to účelné řešení problému za min.náklady.. A ještě "technická"-o jaké jde konkrétně auto...?

nu*

a co CIS - centrální informační systém do kterého jsou zapojeny všechny STK? Pojede jinam, technik podle VIN nebo RZ načte výsledky poslední TP a začne hledat ABS...a protže je dobře školen, ABS najde...

prosimoradu
hodnocení

Děkuju za reakci, jde o Peugeota 405, 1,6 benzin, rok 92, euro 1

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

odkud jste? ze bych vam nejakeho ztp dohodil

prosimoradu
hodnocení

Hradec Králové, Dvůr Králové, děkuji za reakci;)

blackflamesiczi*

tak tam nikoho neznam ale poptam se, skoda ze jste nenapsal drive vcera jsem se vratil z velke upy takze by to slo zaridit ale jedu tam az v zari

jinak jihocesky neni problem

fandy*

ZDRAVÍM,
KIKSNUL NÁM V PRAZE KONTAKT NA STK
TAK PROTO REGISTRACE SEM A VOLÁM SOS...
AUTO NENÍ VRAK, JEN HO POTŘEBUJU PŘEHLÁSIT, POTŘEBNÉ VYSVĚTLÍM, SZ NEBO MAIL,
O CENĚ NESMLOUVÁM, AUTO POTŘEBUJU, MŮŽU POSLAT FOTKY, TP...
SPĚCHÁ ... PÍSNĚTE, VYSVĚTLÍM, ZAVOLÁM ... DÍKY MOC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]