Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie 1.6 cukání

Od: marvy100 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v autech se skoro nevyznám, proto bych potřeboval poradit. Mám Š. Felicii 1.6. Poslední dobou mi cuká motor u auta a to hlavně při akceleraci, výkon téměř žádný a zrychlení hrozně pomalé, mám pedál až na podlaze a skoro to nejede :) Auto občas chcípá, hlavně při parkování a malé rychlosti. Při volnoběžných otáčkách se motor dusí (otáčky kolem 500), ale nechcípne. Může to být špatnými svíčkami nebo problémů může být několik. Na diagnostiku se mi moc nechce, moc peněz nemám :(

Díky za odpověď Martin

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ano nejdřív nový svíčky pak palec a víko rozdělovače a nakonec kabely ke svíčkám

ještě se táži kdy byl měněn palivovej filtr pokud nikdy tak tím bych začal*cteni*

marvy100
hodnocení

Filtr nevím, jestli byl měněn, já mám auto 2 roky a neměnil sem ho.

solenza*
hodnocení

0x

Jak píšete, problémů může být víc, malé volnoběžné otáčky a cukání může způsobovat více věcí. Já bych začal těmi svíčkami.

martinhajek*
Já taky. Ty svíčky tohle totiž opravdu občas dělají.

marvy100
hodnocení

Ještě k popisu problému, při přidání plynu motor jako by bublal a dusil se a úplně se klepe pedál plynu.

endyfrog*

Zkus ještě když bude tma a máš nastartované auto kouknout pod kapotu zda někde na kabelech nebo svíčce nebo cívce nepřeskakuje jiskra na kostru sám sem to kdysi řešil řekli mne at to dám do servisu a oni uvydí a pak sem přijel večer domů zvedl kapotu a kouknul a jedna svíčka házela jiskru na kostru vyměnil sem a auto frčelo při nejhoršim bych nechal ještě seřídit

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Vypadá na přidírání vzduchové klapky.Nato je jednoduchý recept,ale dle některých odborníků je to nebezpečné.Sundat vzduchový filtr a prostříknout pořádně čističem brzdových kotoučů zároveň přidávat plyn.Nevydrží to dlouho.

marvy100
hodnocení

0x

Všem děkuji za odpovědi a názory, moc ste mi pomohli ;):)

a můžu se zeptat čím to teda bylo? :)

marvy100

Pomohlo vyměnit svíčky, ale objevil se zase jinej problém :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]