Nejste přihlášen/a.
Zdravím, moh by mi někdo prosím vysvětlit princip motorové brzdy viz:
Něco tuším, ale nejsem si jist...
Četl jsem, ale moc dobře jsem to nepochopil. To se jako ucpe jen výfuk a odstaví vstřiky nafty? A jakým způsobem se ucpává? Nějaké servo s klapkou?
doplněno 08.05.12 19:51:hledám i nějakou animaci na youtube, kde bych to pochopil v činnosti
Těch principů ovládání bude asi vícero - klasické ovládání pamatuji třeba na starém trambusu, nebo autobusu Škoda RTO - tam se to provádělo pákou, která byla na palubce - zde je vidět - vede vodorovně od hodin uprostřed palubky k volantu
IFA to měla na pedálu plynu - takový zobáček, který se vyšlápl, pak třeba Karosa řady C to měla na normálním pedálu brzdy - šlaplo se trochu, brzdilo to motorem, šlaplo se víc, brzdily brzdy
doplněno 08.05.12 22:36: tady je ,,trošku´´ modernější systém v animaci - english výhodou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.