Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka nebo pedál?

Od: jena73 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den..mam problém v autě se spojkou..při normální jízdě nemůžu po sešlápnutí pedálu spojky zařadit žádnou rychlost..čim myslíte že to je? Asi před dvěma měsícema se mi špatně vracel pedál tak jsem ho nechal v servisu promazat..ale moc to nepohlo..a ted z ničeho nic se nevrátil skoro vubec ale když motor neběží rychlost tam v pohodě dát přes spojku jde. Nemůže to mít nějakou spojitost? Díky za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Když motor neběží, tak tam ta rychlost jde zařadit i bez spojky, pokud i kola stojí a netočí se (auto nikdo netlačí a nepopojíždí). Kola v převodovce jsou šípového tvaru, aby šla do sebe snadno (proto).

Problém bude, že spojka nejde rozpojit a je stále spojená. Nevypadlo to spojkové lanko někde s čepu u pedálu nebo na páce u převodovky?

Jaké auto? Každý máme jiné ... *hi*

doplněno 07.05.12 13:45:

Hlavně tam tu rychlost u běžícího motoru netlačit násilím, jinak se poškodí synchron na té dané rychlosti (umožňuje plynulé přeřazování bez meziplynů jako u V3S kde nebyl).

jena73
hodnocení

mam opel calibra 2.0 (rok 1997) jinak díky za super odpověď..jenom doufam že to nebude na výměnu celý spojky..ale snad ne..díky :)

gumidek*

Jestli máš podobně jako já na převodovce takovou páku, za kterou tahá lanko od pedálu, tak se koukni, jestli se hýbe. Někdo ať ti mačká spojku (pedál) a ty se jdi koukat na převodovku pod kapotu, jestli se ten mechanismus hýbe. Pokud ano, tak ja píše dabel a pokud ne, tak ti někde to lanko sklouzlo s čepu a pedál neovládá nic.

hodnocení

1x

spojka kaput vidím to na vyhoblovanej přítlačák sehnat celou spojkovou sadu rozebrat vyměnit*cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]