Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..mam problém v autě se spojkou..při normální jízdě nemůžu po sešlápnutí pedálu spojky zařadit žádnou rychlost..čim myslíte že to je? Asi před dvěma měsícema se mi špatně vracel pedál tak jsem ho nechal v servisu promazat..ale moc to nepohlo..a ted z ničeho nic se nevrátil skoro vubec ale když motor neběží rychlost tam v pohodě dát přes spojku jde. Nemůže to mít nějakou spojitost? Díky za odpověď
Když motor neběží, tak tam ta rychlost jde zařadit i bez spojky, pokud i kola stojí a netočí se (auto nikdo netlačí a nepopojíždí). Kola v převodovce jsou šípového tvaru, aby šla do sebe snadno (proto).
Problém bude, že spojka nejde rozpojit a je stále spojená. Nevypadlo to spojkové lanko někde s čepu u pedálu nebo na páce u převodovky?
Jaké auto? Každý máme jiné ...
Hlavně tam tu rychlost u běžícího motoru netlačit násilím, jinak se poškodí synchron na té dané rychlosti (umožňuje plynulé přeřazování bez meziplynů jako u V3S kde nebyl).
mam opel calibra 2.0 (rok 1997) jinak díky za super odpověď..jenom doufam že to nebude na výměnu celý spojky..ale snad ne..díky
Jestli máš podobně jako já na převodovce takovou páku, za kterou tahá lanko od pedálu, tak se koukni, jestli se hýbe. Někdo ať ti mačká spojku (pedál) a ty se jdi koukat na převodovku pod kapotu, jestli se ten mechanismus hýbe. Pokud ano, tak ja píše dabel a pokud ne, tak ti někde to lanko sklouzlo s čepu a pedál neovládá nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.