Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Megane_ kontrolka ruční brzdy

Od: kamaradridicky odpovědí: 5 změna:

Kamarádka začátečnice (s Renault Megane) mě prosila o pomoc (jezdím o něco více ale jiným autem) - za jízdy z kopce, když hodně brzdí, se jí rozsvítí kontrolka ruční brzdy a také to pípá...

Co to může znamenat? Že má problém s brzdama? Nebo že má tam málo kapaliny?

Osobně mě napadlo, že možná by měla také podřadit a tak brzdám ulevit...

Googlil jsem to a našel nějaký závady asi na tom palub. počítači ( renault-megane.cz/...

Asi by bylo best to hodit do servisu. Ale jestli něco dělá ona blbě? Není první majitelkou vozu tohoto

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jestli stojí celý kopec na brzdě, tak to asi bude mít docela rychle po brzdových destičkách nebo čelistech (v případě bubnovek). Potom vyměnit. Nebo zkusit připojit na diagnostiku, ta by mohla vyhodit konkrétní problém, ale osobně si myslím, že to bude "sjetými" brzdami

kamaradridicky
hodnocení

Jasně, pošlu začátečnici do servisu. Díky!

au1
hodnocení

0x

je to určitě kontrolka ručky? Raději mrkni do nádržky na brzdovou kapalinu, tohle vypadá podezřele...

kamaradridicky
hodnocení

Jo, prej to je ručka. Dnes jsem s ní jel a nikde nic nesvítilo, v pohodě asi 40 km jeli, jen nebyl tedy kopec s intenz. brzdenim.

gumidek*

Kontrolka poruchy brzdového systému je vykřičník v kolečku s obložením červená (! )

(spouští ji nejčastěji hladina v nádobce)

Kontrolka zatažené ruční brzdy je "P" parking červená ( P )

Sjeté brzdové obložení hlásí kolečko s přerušovaným obložením ( )

doplněno 07.05.12 09:50:

kontrolky

doplněno 07.05.12 09:56:

Třeba už je špatný jen ten mikrospínač na ručce a při náklonu a tahu auta se na chvíli rozsvítí. U starejch Favoritů, kde byl přichicen pod pákou ručky dost fórově se rozsvěcoval někdy i za jízdy (pomohlo trochu přitáhnout šroubky toho plíšku (držáku) a trochu ho ohnout nahoru, aby nebyl tak citlivý na pohyb ručky a spínal, až byla v půlce zatažení).

Jen pro příklad, pokud teď nic nesvítí ... *hi*

Renault Megane_ kontrolka ruční brzdy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]