Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení reproduktoru k zesilovači

Od: hifi odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, Muže mi někdo poradit , mám zesilovač ,který má 2 x 70 při 4 OhmA 2 x 100 při 2 ohmKupoval jsem si ho kvuli předním reproduktorum ,které mají RMS 70 Watt při 4 OHM.Ale říkal jsem si že bych si vlastně mohl zapojit i zadní reproduktory které mají RMS 50 W taky při 4 Ohm , a potřeboval bych vědet jestli to nevadí že napojím repro které má 4 Ohm na zesik s 2 Ohm.Pujde to? Děkuji za odpověd...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zesilovači ty 4Ω nevadí, ale stejně když budeš zapojovat přední i zadní (parelelně) tak budeš mít dva reproduktory po 4Ω na kanál takže to ty 2Ω dohromady dá.Když jsou ty reproduktory slabší než zesilovač tak to budeš muset pouštět jenom úměrně jejich výkonu.

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím že údaj o 100W není stereo,ale můstkové zapojení obou kanálů.V každém případě výkon RMS 70 W,znamená ovšem proud minimálně 5 A na výstupu zesilovače.K tomu musí být dimenzovány i propojovací kabely.

JABRAKA

mowla*
hodnocení

0x

Pokud repráky připojíš dva a dva paralelně, budeš mít výslednou impedanci 2Ω...

Předpokládám, že zesák má jen pravý a levý, ne ještě přední/zadní, takže ti ani nic jiného - v zásadě, nezbývá...

doplněno 11.12.12 22:20:

Repráky se jen tak zničit nenechají (pokud je tedy nepřipojíš na opravdu ´brutální´ výkon) - to spíše odpálíš konec zesáku nízkou impedancí...

:-D

hifi
hodnocení

Aha, tak uvidím co se dá dělat , nerad bych ty repráky zničil ... :) Jde o to že jsem si koupil Subwoofer a v autě mám 4 nový reproduktory ,ale rádio jim nestačí , tak jsem obědnal dvoukanal zesak na přední reproduktory , ale vypadá to že ty zadní budu asi muset prodat. Nevím co bude lepší ..

Jinak díky všem za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]