Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologická daň jen při prodeji?

Od: fiatpunto odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Ekologická daň se platí i v případě,že vlastním auto(Fiat Punto)a nechci ho prodat?Dovoz z Itálie a první registrace letos v červnu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Platit bude kupec, až to auto prodáte. Buďte klidný, je to pro kupující aby nekupovali stará auta.

To je daný zákonem?Já sy myslím že tu daň zaplatí jak se dohodnou.Protože od nového roku se u starých aut bude muset u ceny v prodeji toto zohlednit.

Ano je to dané zákonem. Ten kdo přihlašuje platí!

hodnocení

0x

Nebudeš platit nic,až když bys ho chtěl prodat.

chybná odpověď. pane dexxi

tony*
hodnocení

0x

Dobrý večer, ještě pro jistotu bych se rád ještě jednou zeptal:

mám Š 105, technická do února, budu příští rok v únoru při likvidaci a následném odhlášení z registru vozidel platit ek. poplatek 10.000,- kč? Zdůraznňuji, že informaci o platbě tohoto poplatku v tomhle případě jsem dostal od pracovnice na evidenci vozidel!

Dík.

berrusska*

Ekologický poplatek jako takový, jak se o něm všude mluví platit nebudeš, ale pokud budeš chtít auto zlikvidovat, musíš ho odvést na vrakoviště, kde zaplatíš také cca 10tisíc za ekologickou likvidaci vozidla a dostaneš od nich takový papír kde to budeš mít potvrzené, s kterým půjdeš na úřad a oni tam auto vyřadí z evidence. jiná možnost je, že ze škodovky sundáš spz, štítek VIN odbrousíš a necháš jí stát někde na parkovišti...a už se o ní nestaráš, jelikož není tvoje..a tp zkus někomu darovat...

Paní berrussko,

Větší hloupost jsem už dlouho nečetl. Takto vznikají fámy. "...kde zaplatíš také cca 10tisíc za ekologickou likvidaci vozidla a"

Tak to není. Seženete si firmu. kde ZDARMA převezmou od Vás vozidloa vydají potvrzení, To pak donesete na evidenci vozidel a po vyplnění žádosti vozidlo odhlásí- vyjmou z registru. Samozřejmě budet potřebovat i značky.

Čtěte rubriku automoto, tam je spoustu popisů co a jak. Nebo se ozvěte.

tony*

...tak nějak to chápu i já, jenom mě zarazilo (a proto jsem tady napsal), že paní úřednice na registru vozidel tvrdila, že ten eko-poplatek se vztahuje i na odhlášení z provozu...

mám Vámocitovat zákon? Buď paní lhala, nebo jste jí špatně pochopil.

mirec*

pane Milane, co myslíte, půjde od nového roku odhlásit auto na záklaě čestného prohlášení?

doplněno 17.12.08 17:55:

Ale přitom zaplatím ten ekologický poplatek že?takže raději odhlásit do konce roku?ale to musim mít doklad o eko.likvidaci,

na základě čestného prohlášení ne, ale na základě prohlášení, že vozidlo
"zanikl účel využití vozidla".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]