Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Pred necelym mesicem jsem koupil auto. Auto bylo v poloprevodu na člověka který mi auto prodal. Nyní mi ale volal ze mu puvodni majitel vozidla, který zase jemu to auto prodal, volal ze pokud auto nebude prehlasene zrusi pairy od auta. Je to mozne a ma na to pravo? Velky technicak i maly mam u sebe. Auto sjem chtel prehlasit na sebe, ale bohuzel sjem neprosel evidencni kontrolou kvuli udajne prerazenemu cislu motoru co mi rikal techni, jinak uz bych auto mel prihlasene na sebe.
Predem dekuji za odpovedi.
Původní majitel vozidlo zrušit sice může ale dopustí se tím nezákonného jednání, které lze snadno napadnout a zahojit se nad takovým, kdo sabotuje anebo znemožní používání věci, kterou prodal = od toho okamžiku není majitelem a z toho plyne, že z cizí věcí nakládat nemůže nijak.
doplněno 06.05.12 18:04:Nevím sice o jaký vůz jde ale já bych toho bývalého majitele nachal vozidlo odhlásit ( děsně by mě zajímalo jak by to ten filuta chtěl udělat - jedině snad podvodem) - a krátce po tom bych ho zažaloval a následně bych si koupil vozidlo mnohem lepší za ty prachy, které bych na něm vysoudil = faktem je, že to může chvilku trvat.
Dekuji za odpoved! jde o stareho golfa 2. Já mám prave uz kupujiciho. auto jsem dal dokupy a chci se ho zbavit. zítra by si pro nej mel prijet pan. prave proto mi jde o to ze kdyby je nedejboze zrusil ty papiry abych to novemu kupujicimu neprodal bez papiru coz bych nerad. noveho kupujiciho sem na tuto situaci upozornil ze auto by si mel co nejdrive prihlasit na sebe pokud si ho veme a rekl jsem mu to i s temi problemi s evidencni kontrolou jake jsme mel nasledne to i uvedu do kupni smlouvy.
jak pisete v tom dodatku ze to tedy nejde zrusit ty papiry jedine podvodem? kazdopadne kdyz by to odhlasil tak po nem muzu jit jak pisete takze toho jsem se obaval ze bych nebyl v pravu.
Už to tady několikrát proběhlo, = majitel je ten kdo KOUPIL a né vždy ten, kdo je zapsán v registru vozidel. Při odhlášení vozidla by musel dodat zprávu o ekolikvidaci a tu, jak je patrné z dotazu - nemůže provést, mohl by změnit využití vozidla ale oboje by bylo charakterizováno jako podvod, protože není majitelem a nemá k disposici toto vozidlo = tak je to. Takže přeji dobrý obchod a bude klid = pokud se nepřihlásí čkp s nějakou jejich vysněnou sankcí do toho jejich GF!
Motor je sice náhradní díl, ale co dělat teda pro to, aby prošel evidenční kontrolou? Pokud má údajně přeražené číslo motoru tak podle mě je to 1) buďto kradené nebo 2) motor z jiného vozidla, který pro tuhle kastli apod. nemá co dělat, je tomu tak?
Každopádně první majitel auto odhlásil na druhého, který ho prodal Vám, majitel druhého se dopustil přestupku, že do deseti dnů na sebe nepřihlásil vozidlo. Toto auto pak dále prodal Vám, takže opět máte deset pracovních dní na to, to vozidlo přehlásit.
Repkine - co to zas meleš o 10 dnech!. Přečti si aspon 1x silniční zákon!
Kdo Vám vůz prodal patrně též neprošel evidenčkou a proto prodává - vůz mu vratte -
Automobil je prodaný. Nového majitele jsem na problém s evidencní kontrolou upozornil to samé s oznacenim motoru. VIN sedí podle papiru i oznaceni motoru v TP. je tam označení JP a to je také vyraženo na bloku motoru. Koukali jsme na to. zmena motoru tam byla delana nekdy v roce 98 a zmena vykon motoru v roce 07(vše uredne osvedceno razitkem a podpisem) a od té doby tam technická byla pokazde zaznamenána. šlo tam o to prý, že kod JP je oznaceni pro holy diesel a v aute bylo namontováno turbo, prtoto se tomu technikovi na evidencni kontrole nezdalo nejspis.
laybor: 1) si netykáme 2) pokud o tom nevíte, nejen zákon 361/2000 Sb., pojednává o vozidlech
konkrétně § 83 odst. 1) písm. a) zák. č. 56/2001 Sb.,
Repkin
1) si netykáme - tykám jen já
2) Pořád si pleteš pojem REGISTRACE a ZMĚNA,vysvětlovalo ti to tady už dost lidí
U změny majitele je nutná registrace omezenčě, proč se za to asi rozdávají pokuty. Chytrolínků jako ty je dost, časem na to stejně dojedou.
doplněno 07.05.12 19:37:A vubec, nebudem se hadat, nema to smysl, kdyz si myslis, ze mas pravdu, tak si to mysli, ja si myslim opak. A myslet si muzem kazdej co chcem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.