Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta kolem 50 000Kč

Od: xstanax® odpovědí: 13 změna:

Musím se rozloučit se svou starou Feldou combi, už má holka odježděno a chtěl bych koupit něco jiného, cenově kolem 50 000-60 000Kč. Jsem zatížený na škodovky z důvodu dostupnosti a ceny náhradních dílů. Myslím si, že by to mohla být Fábie combi, trošku svižná, ale ne s velkou kubaturou kvůli pojistce.Poradí mi někdo, kdo se v tom vyzná, jestli je to dobrý nápad? Nebo je lepší koupit za tu cenu zahraniční značku?Na které značky jsou u nás běžně dostupné náhradní díly a jejich cena není velká? Nemám zkušenosti z koupí staršího auta, asi to zkusím v autobazaru.Nevím, jak vybírat, na co si dát pozor, poradíte mi?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tahle otázka se zde pěrmanentně opakuje, zkuste také vyhledávat v historii otázek. Fábia je celkem dobrá, ale první roky 2001 a 2002 měly nějaké nevychtané věci, které byly poruchové. Kupte jedine 50 nebo 55kw 1.4Mpi. Mohl byste být spokojen. Se zahranič. auty nemám zkušenosti v této cenové relaci.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Podívám se na starší příspěvky, snad něco objevím.

laybor*
hodnocení

0x

Miramira píše zmatky,fábie 55kW nejsou Mpi ale 16V,Mpi jsou 44 + 50 kW,

50 kW verze je oproti stejně výkonné felicii v dynamice daleko za ní (váha vozu a nevhodný softwér ŘJ))

44 kW verze je překvapivě jízdně lepší,kolem 100 000 odchází u 44+50 hlavové těsnění (4-6 000 kč)

55kW ,(59 kW) optimální , netřeba ji hnát do vysokých otáček a jede svižně, tady zase děláte rozvody po 90 000km (8-14 000kč jak kde)

1.9 SDI - sice líný ale absolutně bezproblémový , ale těžko seženete s malým nájezdem km.

1.0 - 1.2 HTP raději nebrat- velmi poruchové .

rakus*
hodnocení

0x

Dám ti dobrý tip!:) Nissan Almera N16 :) má motory 1.5 (66 kw) a 1.8(84kw) ze skušeností to má velmi malou spotřebu:) uvoažuj o tom,to auto se témeř nekazí, takže nepotřebuješ díly:D Jinak kupuj do roku 2003..pk to převzal renault a daval tam své sračky a už to není ono...Cena? do 70 000 se vlezeš s krásným autem,prostorným,hbitým,tichým, a hlavně kvalitním!

missab
hodnocení

0x

ad1.lepší koupit od soukromníka než od bazaru, především be aaa, esa a podobné ****

ad2.vše záleží na ročním nájezdu a kde se stím bude jezdit... Sám za sebe, jako neporuchové auto s nískou spotřebou a levnými ND, které jsou k potřebě jen po hodně km je ŠKODA FABIA 1.9 SDI...47KW je to sice "větší" kubatura, ale znám solidní pojišťovný (alianz a aj.), které to pojistí za méně než Feldu 1.3... já mám Feldu 1.9D 47kw a platím něco okolo 1700 Kč / rok, odměnou Ti bude ( Fabia. i Felicia) spotřeba do 5l, na dálnici MAX 5,5 (při 140 km/h) město okolo 5l.../já mám celkem težkou nohu a a vždy se dostanu do 5,5 dálnice, město, plně naloženp... vždy do 5,5, spíš méň.. no skrátka Š, Fabia 1.9SDI to by byl můj favorit... není to sice na trhání asfaltu u semaforů ale na normální ježdní to stačí aten motor co tam je úžasný, táhne jako býk a motor vydrží i 500 000 km, já mám na feldě dost přes 300 Tkm a bez GO a u STK - emise to vykazuje že se vejde do max. hranice. 3-4x! a o při těch km nežere ale opravdu žádný olej! max 0,01l/1000KM... více možno po mailu...

erikch*
hodnocení

0x

za tyhle kačky-řekněme v přepočtu 2000,-Euro budete při výběru ojetiny na největším a velmi slušném trhu ojetin(SRN) "králem"-a i s přihlášením (5 až 6 000,benzín nafta) se vám to vyplatí-za své peníze koupíte jetou kárku ,jejíž stav bude srovnatelný jako o 5-7 let mladší auto zde-zkrátka kvalita silnic,paliv atd. je se SRN nesrovnatelná...Zúžil bych trošku okruh značek a modelů-jde o to co se vám líbí a v čem se cítíte(nikdo z nás ve vaší kárce jezdit nebudeme a každý to vnímáme jinak)-není problém obejít pár bazarů a nezávazně se svézt ve vytipovaných modelech,pak až bych řešil motorizaci,spolehlivost atd.No a vybrané zagooglit třeba na autoscout24.de nebo mobile.de- možností neomezeně,řešit případně soukromou osobu v přijatelné vzdálenosti a přivézt...Tady dovozovka+přihlášení,případný jakože ekopoplatek se nechá obejít přes ZTP a drandíte...Takhle bych to řešil(ojetá auta ani v ČR nekupuju-ze zkušeností),fakt se to vyplatí-pokud bude zájem není problém rozebrat a poradit podrobněji co a jak...

hodnocení

Kupovat auto ze zahraničí se mi moc nechce, je to pro mě komplikovanější. Pořád si říkám, že bude nejvýhodnější fábie. Při výměně čepů nebo poruchách to hodím do servisu a na počkání mně to udělají. A náhradní díly jsou většinou lacinější. U zahraničních značek to bude na delší lokte a já auto potřebuji denně. Nebo existují značky, které opraví běžná opravna na počkání? Tak se rozhoduji pro fábii- ale kterou? Už jsem se dočetl ve starších rubrikách, že HTP nebrat, kterou by jste mi doporučili? Chtěl bych v každém případě Combi, aby nebyla moc velký žrout, neplatil jsem vysokou pojistku, a aby nebyla moc líná. Jsem zvyklý na feldu 1,3mpi 50KW, tak bych chtěl něco podobného. Asi jsem náročný, klimatizace by taky nebyla špatná, ale to už bych se do 60ti tisíc asi nevlezl.

missab

sauto.cz/...

sauto.cz/...

1. odkaz je na benzína v 1.4, spotřeba bude okolo 6-7 l/100 km

2. odkaz nafťáček 1.9 spotřeba bude kolem 4l/100km

něco málo ke km... ty aita na odkazech mají sice na první pohled dost... ale v týhle ceně si můžete koupit tak stočenou fabii v aaa co má najeto "98 452 km"a je z roku 01-03 ovšem mějte na paměti, že skoro každé auto u nás v ČR je stočené... a když dotáhnete něco z DE, zak je tam záruka km, totiž v DE je manipulace z tacho trestná! takže si to nikdo nelajzne...

Za mě nafta 4 váles sdi, tdi, klidně ať má okolo 250-300 tkm... ČR, 1-2 maj., pak sjednat levnou pojístku.. u fabie 1.9d 74 kw se dá sehnat už okolo 2500 kč a jezdit rychle a levně! no a nebo se dá ještě uvažovat o nějaképěkné feldě? popř. starší octávce...

laybor*

missabe - ty dovedeš rozesmát - Turci v Německu stáčí km jako Češi.

missab

chtěl jsem jenom říct, že NĚMCI V NĚMECKU KM NESTÁČÍ, je to tam hodně trestané, co vím, tak km se u dovozu z srn stáčí aš unás!, ALE JINAK CO TAM DĚLÁ TUREK to už je jeho věc, já se bavím o DE

hodnocení

Díky, docela slušná nabídka. Musím se víc zaměřit na inzeráty, ale nevím o všech. Víte někdo, v které inzerci se nejlíp vybírají auta. Já se zatím díval na aaa a eso, tam asi pšenka nepokvete, každý mě zrazuje od koupi v těchto autobazarech. Budu muset hledat autobazary v okolí, kde se případně zajedu podívat.

missab

Jak už jsem psal aaa esa a podobně = banda zlodějů a v případě problémů s nich nevytáhnete ani KČ, osobní zkušenost, teta kupovala v Auto hity, což je v podstatě podobné a jaké to bylo překvapení, když krásná octávka neměla 125Tkm ale něco dost přes 350Tkm! Já říkám sbazar, bazos, sauto, aukro, tipcars.com a spíše inzeráty od soukromíků...

laybor*

Fabka krátká- combi není ve spotřebě rozdíl - 30 kg,

soused koupil před 2 měsíci Fiestu 1.25 (55kW) rok 2001 s klimou , 4xABG najeto 103 000km , za 23 000 kč, není to combi ale chce to hledat a najít co vám bude vyhovovat,

To HTP fakt neberte - sice některé najedou 400 000 km - firma to honí že se karbon neusadí a nezničí zdvihátka, ale důchodce který to podtáčí (nemění olej ,chladící kapalinu - kyselé prostředí ) a najede 5000 km za rok tak mění všechno (motor) ve 20 000km,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]