Nejste přihlášen/a.
Dobrý vecer chtel sjem se zeptat co delat kdyz jsem srazil srnku ve sluzebnim aute který nejsem opravnen ridit jelikoz nepracuji v te firme a ridic kterýho je to auto pil a sedel jako spolujezdec nemohl sedet za volantem...jestly muzu napsat na pojistovnu kdyz nemam havariini pojisteni nebo volat policajty vubec nevim kdo se stim setkal prosim o pomoc...
Já tedy dost dobře nevím,kde je problém? Sám jsem měl před dvěma lety podobnou nehodu - srna mi vběhla přímo před služební dodávku, k vzteku-dodávka byla tehdy asi tři měsíce stará! Policajtům jsem to nehlásil, škoda vypadala relativně nízká, ovšem cena opravy byla ve finále rovných 100.000,- Řešení škody bylo naprosto v pohodě, likvidátor se jen ptal jestli to řešila PČR, já řekl že ne a bylo to, platila se jen spoluúčast. Předpoklad je však ten, že běžné firmy mají auta havarijně pojištěné, poku dne, tak zajisté dotyčný řidič má ,,pojistku na blbost´´ z které se tyto věci dají smáznout. To že jste řídil auto firmy, kde nepracujete by mohl být problém tak jedině pro toho řidiče, který Vám auto svěřil.
Hejkale, pravdu máš i nemáš, vzpomeň si na opilého autobusáka nedávno. Může se jednat i o neoprávněné užívání cizí věci podle § 207 odst. 1 zák. č. 40/2009 Sb., trestní zákoník. Spíš mne zaráží, že to tazatel řeší přes forum, takže jste to policii ještě nenahlásili nebo jak? Pokud ne, tak už snad z toho řidiče alkohol vyprchal ne, pokud to není alkoholik a může tak říct, že řídil on.
Prave ze jsem to nenahlasil nic jsem nenakladal a řidičák mam snad na vsechno jen jak rika Repnik neoprávněné užívání cizí věci ... jde mi o to ze z kamaráda alkohol sice vyprchal ale nenahlásily jsme nehodu hned dneska uz stim asi nic pojištovna neudela
jde mi o placení škody jestly to jde nějak udělat nebo to prostě budu muset zaplatit z vlastní kapsy kdyz se jedná o zvěř tak to neni prostě moje chyba ... na co platíme ty pojistky kdyz pak škodu platíme sami o to mi jde porad platim nějaký složenky a pojištovny se potom škrtěji ... nechci aby mel kamarád pruser na firme a to ze mu do cesty vběhne srnka za to člověk nemuze jeste by mozna slo udelat to že kamarád nevedel jak postupovat tak jel domu neco o tom zjistoval usnul a ráno to teprve ohlásil n a policii
jestli je to služení, bude mít pravděpodobně havarijní pojištění. Pak je to snadný, postavit auto na parkoviště, rozsypat kolem něj bordel, zavolat švestky a říct, že přes noc do auta někdo nacouval. Pecky to sepíšou, pojišťovna proplatí. Ověřený a vyzkoušený postup Pokud havarijní nemá, tak asi smůla, leda se domluvit, že ten kdo naboural auto na parkovišti jsi byl ty, a oprava půjde z tvé pojistky = budeš platit na svý auta vyšší cenu za povinné ručení. Záleží, jak moc náročná oprava bude,a co vyjde finančně levněji
Teda při vší úctě, to by ten pojišťovák musel být pacient ma hlavu, aby nepoznal rozdíl mezi kolizí se srnou a autem. To poškození má zcela jiný charakter, nehledě k tomu, že po autě zpravidla zůstává na poškozeném vozidle stopa barvy, zatímco po srně zbytky biologického typu - krev, chlupy a pod. Já jsem třeba tahal urvanou nohu ze zavěšení předního kola.
repkin,
souhlasím s tebou, i když ne celkem...
Že jsi v tom autě neoprávněně, to by přivolanou policii nemuselo zajímat, když předložíš předepsané doklady tvoje a od auta... myslím, že policajt při dopravní nehodě nezkoumá okolnosti oprávnění, zajímají ho doklady a nehoda jako taková...
Neoprávněně je tam tazatel z pohledu majitele vozidla, tam bude problém, až se to provalí... odnese to šofér i tazatel.
ten § si netroufám komentovat, právníci se dokáží neshodnout na výkladu každého slovíčka... zmocnil se vozidla nebo sedl za volant se souhlasem či dokonce na žádost oprávněné ( v tom čase) osoby?užíval věc neoprávněně? byla mu svěřena?
Společně se divíme nad průtahy v nahlášení a řešení...a spekulacemi, které je mohou napadnout... k tomu se nevyjadřuji...
No na mou pojistovnu se to nevyplatí mam 100 % bonusy a platim an svuj vuz 1800 rocne a tady skoda nepresahne ani 3000 coz by se mi envyplatilo ani za pul rok me pojistky ale zase 3000 je pro me celkem velka castka proto sjem to chtel uhrát aspon na poijistovnu ...havarjko bohuzel nema a byl jsem poveren ridit auto kdyz tam jeste sedel jeho provozovatel
asi proste objeduvrakáče a auto dám do kupy ...pro dobrotu na žebrotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.