Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zapojit drátky autorádia?

Od: mazda121 odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, prosím poraďte! Mám mazdu 121, koupili jsme nové rádio pioneer a to jsme v pohodě zapojili. Koupila jsem si i 2 repráky do zadu na plato... jenže nevím, kam ty dráty zapojit? Za rádiem je svazek drátů, jsou tam dráty, které vedou do přední repráků, ty jsem našla, ale nemohu najít, kam vedou ty dozadu? Víte, jak to myslím? Prostě nevím, kam napojit nové 2 repráky v zadu. Když vypojím ty přední, který stejně nehrajou a dám tam ty zadní, tak nechci riskovat, že bych zničila zesilovač v rádiu... Prosím, poraďte, kam je napojit... sundávali jsme i dveře, jestli ty dráty nekončí tam.. ale vůbec nic... nebo kam by se to dalo ještě prosím napojit? Děkuju moooooooc!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

Jsou v tom konektoru vůbec (i ty piny na rádiu)?

feliciaklub.cz/...

Kdyžtak v případě ISO konektoru ty drátky dotáhněte přímo od rádia (od toho konektoru). Zapojovat zadní na ty přední paraelně změní impedanci, kterou zesilovač dlouhodobě nevydrží.

mazda121
hodnocení

od toho konektoru, kterej je tam od výrobce vedou dráty do předních, jenže nevím, kde končí ty, který vedou do zadních? Jsou někde schovaný a já je nemůžu najít.. už jsem z toho fakt nešťastná :(

gumidek*

Takže s konektoru odchází celkem 8 repro drátů a vy nevíte kde končí ty 4 dráty do zadních? Nejsou někde u prahů pod plasty u sedaček s boku? Měli by pokračovat do B sloupku a do zadních bočních dveří.

doplněno 05.05.12 20:32:

Přinejhorším je vytáhnout s konektoru, dát nové piny a natáhnout dozadu od konektrou nové až k platu. Nebo je štípnout, dát čokoládu (svorkovnici) a z ní natáhnout nové až dozadu.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe by bylo sdělit přesně typ rádia, sken konektoru na něm. Zda vůbec lze 4 repro zapojit. Sice by to šlo i kombinovat impedanci aby odpovídala výstupu.

mazda121
hodnocení

100% to jde zapojit na 4 repra... ale kde sakra končí ty dráty do zadních repráků? Musí to přece vést někudy autem, ne?

hodnocení

0x

Osobně si myslím, že tam žádné kabely připravené nebudou.

Prostě natáhnout nové od repro až k rádiu.

doplněno 05.05.12 20:32:

nebo snad v autě jsou nějaké staré zadní repro?

martinhajek*
hodnocení

0x
Mazda 121 z výroby NEMĚLA zadní reproduktory, ani přípravu na ně. Takže si natáhni dvě dvoulinky a připoj si je na rádio podle odkazu výše.
Má to rádio vůbec ISO konektor? Ten už se dnes u mnoha značek "nenosí" a je to potřeba připojit přes adaptér.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit autorádio

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]