Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištovna odmíta zaplatit škodu

Od: romikcbr odpovědí: 18 změna:

zdravím Vás..měl jsem dne 21.2.2012 nehodu se svým vozem,kdy do mne zezadu narazil řidič druhého vozu,vinu přiznal a vše ohlásil,likvidátor si auto nafotil,po demontáži se ješte neco dofocovalo a vše bylo celkem rychle ale pak se to začalo tahnout a trvalo to 10 týdnu..Pak mi pojištovna Generali při uplatnění škody na mém voze ze kterého udělali škodu totální, poslala po dlouhém očekávání dopis ve kterém je napsáno "na základě námi provedeného šetření průběhu a příčiny poškození vašeho vozidla ve výše uvedené škodní události Vám sdělujeme,že pojistné plnění odmítame a škodní událost odkládáme bez náhrady..způsob a rozsah celkového poškození vozidla BMW 320D Touring dle Vámi popisovaného vzniku a průběh dopravní nehody je dle námi provedeného podrobného šetření události technicky nepřijatelný."jak se proti tomuto rozhodnutí bránit a co udělat,jelikož už na autě ztracím celkem dost peněz,ktere jsem měl půjčené,nemám dost finančních prostředku na to zaplatit právníky abych při neuspěchu neprodělal ještě více ..děkuji Vám za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

já mám zkušenostio as TRIGLAV, tato nízkonákladová balkánská pojišťovna pracjuje rychle jako blesk, ale z brněkské kanceláře řeší vše na dálku, nezaviněná nehoda, totálka, okamžitě ( do asi 5 dnů) vyplacena na účet směšná částka jako rozdíl hodnoty zbytků vzidla a hodnoty vozidla před nehodou, žádná kalkulace, problémy s komunikací, nadhodnocené zbytkyvozidla v garáži, a když jsem dotlačil obchodníka s bouranými auty ay si pro vrak po měsíci konečně přijel ( mí pořadník) začal smlouvat a řekl že dá o 16 tisíc méně...

Opět konfllikt s Triglav, s obchodníkem ktzerý to měl bv jakési aukco vydražil, pak mi Trihglav poslala těcxh 16 tisíc a prý si pro to ten chlap opět přijede, ten mi opět řekl že jsme v pořaqdníku, naštval jsem se, stav auta jsem v autorizovaném servisu nechal pordobnq zdoklumentovat, nechal jsem si vyjet druhpopisy faktur za opravy, fotky všech vyměněných dílů a se znalecme jsem dal dohromady v elektronické dpodopbě podrobný znalecký posudek.

Nafocené auto jsem do několika hodin prodal jinému obchodníkovi s bouranými auty, samozřejmě za částku vyšší než by dal ten původní, s tím že auto polepí a do měsíce bude z repuibliky pryč...také že ano, auto opravil a vyvezl do Polska...Pak jsem kontaktoval pojišťovnu s poslední výzvou, uvedl jsme co věše zanedbali, jak jsem vše zdokumetoval a jaké jwe skutečná hodnota auta před nehodou, nabídl jsme jim moýnost rozdíl v pojistném plnění doplatti na můj úřet v reálném čase, uvedl jsem konkrétní částku, uvedl jsem jaké podklady mám a jaké budou jejich konečné náklady v případě sporu, do kterého jdu hned další den po marném uplynutí lhlůty, s tím, že pozdější návrhy nebudu akceptovat a budu trvat na soudním řešení sporu.

Také jsem se rozhodl podniknout další kroky vůči pojišťovně s využitím médií, ČNB, MFCR atd...

Do 2 dnů po doručení mého dopisu jsme měl prachy na účtu, koupil jswm si éčka a jel jsem si pro jiné auto do německa...

Celé to trvalo víc jak 3 měsíce a měl jsem z toho málen žaludeční vřed...

Ale pojiťovna udělala spousty chyb, snažila se mě ojebat ale neměla v ruce nic a spoléhala na lidskou blbost, já měl ale to rozhodující - nabourané auto, policeknoí protokol že jsme nevinen, doznání škůdce, všechny důležité písmné podkaldy, vše písemné a od prvopočátku pdo kontrolou, nakonec kdyby došlo ke sporu, já mohl vytáhnout znalecký posudek a další argumety dokládající skutečný stav a hodnoitu auta, oni vůbec nic, protože auto bylo dávno v Polsku i se servisní knížkou a kdyby chtěla pojišťovna dodatečně znalecký posudek proti tomu mému, měla by smůlu, mohla si ho nechat udělat předtím...

Tak se zamyslete, jak to vlastně bylo, pokud k nehodě sklutečně došlo a jste schopen doložit do, a top i před spuidem, poraďte se s někuým kdo tomu rozumí a pojišťovně dejte nějaký termín, do kdy má dořešit pojsitnou událost a poskytnout plnění, ( je na to zákonný termín), a pokud tak neučiním podejte žalobu a už neustupujte, s tím že všechny náklad Ynakonec uhradí ona...

S doručením žaloby se Vás pokusí kontakltovat a nabídnou Vám nějaké řešení, ale je na Vás jak se zachvováte...

Pokud si myslíte, že na to, co Vám radám nemáte, tak sklopte uši, prodejte bouaraného bafíka a kupte si starou Feldu...samozřejmě za vlastní prachy...Pokud Vám chybí motivace, podívšejte se jak inzezivně a s jakým úspěchem své peníze vymáhá ČKP...

Na druhou stranu, poku někdo plaltí poviné ručení, neplatí to proto, aby pojišťovny bohatla a on zchudl...ale někdy to tak je...

romikcbr
hodnocení

Díky za vyčerpavající odpověd na můj problém,jenže hned ze startu nevím zda se pouštet do větší akce protože auto již nemám, jelikož mi z pojištovny zaslali kontakt na kupce který nabídl v dražbě nejvíce(tomu jsem to sice neprodal)takže nemohu provést svůj znalecký posudek,bohužel nemám ani žadné detailní fotografie..Mám pouze dvě fotky z místa nehody a asi 5 fotek auta z venku..protože likvidátor co to fotil byl vstřícny a vše šlo z počátku dobře. myslel jsem,že to tak půjde až dokonce..takže jsem absolutně vůbec nepočítal z variantou že mi odmítnou uhradit škodu,proč taky když viník se doznal a byl velice slušny při jednání a sepisování protokolu o nehodě..policii jsme k nehodě nevolali,viník byl jasný a škoda na mém voze vypadala tak na 60tis..na autě viníka nebylo skoro nic vidět krom pochroumaného narazníku(v tu chvíli mě jeho auto ani moc nezajímalo)..nevím tedy vůbec jaké kroky podniknout a co vše je lepší vědet a mít připraveno..díky

blackflamesiczi*

neni nad kameru v aute a je klid stoji 1600,- a vse je nahrane, mam ji uz ve vseh autech

romikcbr
hodnocení

no jo kamera,super ale k čemu by mi byla když mě naboural zezadu?

blackflamesiczi*

ze by to natocila , treba . copak si nekdo dava kamery jen dopredu?

nu*

ale pojišťovna neví že už auto nemáte, a posudek také nemusíte mít, stačí když auto prohlédl a zdokumentoval odborník předtím než jste auto prodal...není problém vše dodatečně vytisknout...a fotodokumerace také není problém...

Bighužel jste z toho, co jsem napsal a co Vám naznačuji vůbec nic nepochopil...Hodně štěstí

romikcbr
ale ano pochopil..diky za radu

nu*
hodnocení

1x

Při jakém neúspěchu? Pokud ke škodě skutečně došlo, je povinností pojišťovny skutečnou škodu uhradit...Pokud chcete pojištovnu očurat, měl by jste vědet, že virtuální crash testy nasimulují nehodu podle toho jak je popsána úřastníky a z nich vyplyne i rozsah poškození...pokud je realita jiná, tedy poškození jiné, nebo větší, je to pojišťovně podezřelé...

.tady něco nehraje

já se pral s českou podnikatelskou do tatíka se trefili mladoši tata škoda 30litrů mladoši skoro nic vše se sepsalo podepsalo odsouhlasilo a já čekal na peníze po měsíci mi milá pojištovna oznámila že peníze nedá nebot jde o pojistnej podvod a ve mě bouchly saze*cert*

pokud k nehodě došlo tak se perte zuby nechty a přeju ůspěch*palec*

romikcbr
hodnocení

dekuji.je třeba se obrnit pevnyma nervama a bít se do konce o své peníze..díky za podporu

romikcbr
hodnocení

děkuji za odpověd..Samozřejmě že k nehodě došlo,jenže nechapu jak někdo mohl podle fotek udělat nějaky znalecký posudek a tímto zamítnou vyplacení škody...kde se dají udelat ty virtualní crasch testy?a jaký neuspěch jste měl na mysli?

blackflamesiczi*

virtualni crash testy funguji na fyzikalnich zakonech a ty plati pro celou planetu

hodnocení

0x

něco podobnýho sem zažil s citroénem a to sem si užil první co sem udělal sem se odvolal pak na ně na pobočce řval pak zavolal televizi a obrátil se na Dasku a náhle to šlo.

skuste se obrátit na NEHODA. CZ

romikcbr
hodnocení

diky za radu,nejsem sice typ co si jde věci vyřvat ale zkusím to..dasku zkusit nemužu nejsem klientem a nevím zda by se do toho pustili..na ty stranky se kouknu..fakt moc diky

hodnocení

0x

pojištovna odmíta zaplatit škodu

zdravím Vás..měl jsem dne 21.2.2012 nehodu se svým vozem,kdy do mne zezadu narazil řidič druhého vozu,vinu přiznal a vše ohlásil,likvidátor si auto nafotil,po demontáži se ješte neco dofocovalo a vše bylo celkem rychle ale pak se to začalo tahnout a trvalo to 10 týdnu..Pak mi pojištovna Generali při uplatnění škody na mém voze ze kterého udělali škodu totální, poslala po dlouhém očekávání dopis ve kterém je napsáno "na základě námi provedeného šetření průběhu a příčiny poškození vašeho vozidla ve výše uvedené škodní události Vám sdělujeme,že pojistné plnění odmítame a škodní událost odkládáme bez náhrady..způsob a rozsah celkového poškození vozidla BMW 320D Touring dle Vámi popisovaného vzniku a průběh dopravní nehody je dle námi provedeného podrobného šetření události technicky nepřijatelný."jak se proti tomuto rozhodnutí bránit a co udělat,jelikož už na autě ztracím celkem dost peněz,ktere jsem měl půjčené ..děkuji Vám za radu
Záleží na důvodech odmítnutí. Asi bych začal znaleckým posudkem na prokázání nehodového děje a podle jeho závěrů šel nebo nešel do sporu.
Odpověď: JUDr. Tomáš Beran včera 05. 05. 2012 v 17:40
zdroj: internet autoweb
romikcbr
hodnocení

děkuji za odpověd ale jak jsem již psal předchozímu pisateli,ktery reagoval na můj problem..nemůžu už udělat znalecký posudek na auto jelikož jsem vůz prodal(očekával jsem totiž přírustek do rodiny,takže jsem nutně potřeboval jiné auto),toto rozhodnutí jsem udělal na popud pojištovny,která mě informovala o možném kupci,který je ochoten zaplatit za auto určitou cenu do 3.4.2012,protože nabízená cena se mi zdála přiliž nízká sehnal jsem si kupce sám..mám tedy dotaz zda je možné zhotovit znalecký posudek bez vozu?předem děkuji za odpověd

...dotaz zda je možné zhotovit znalecký posudek bez vozu

jako že někdo má napsat že auto bylo poškozeno ta a tak, bez toho aby viděl jak vypadá?

Zkusím položit podobnou otázku, zabrzil jsem Fabii, ze svahu se rozjela a vrazila do plotu. Bude mě stačit na opravu 2000Kč?

už chápete?

přeji krásný den

romikcbr
hodnocení

samozřejmě tak jsem to nemyslel,zda stačí foto,popis nehody a popis rozsahu poškození..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]