Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je palivo zavadne, kdyz je z jednoho auta?

Od: cars9 odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

byl by tu někdo tak hodný a poradil mi nějakou dobrou odsávačku, kterou lze koupit třeba v OBI, HORNBACHU atd. na naftu? Potřeboval bych z jednoho auta přelýt 50 litrů nafty do druhého auta. A ještě by mě zajímalo, zda to nebude na závadu třeba motoru, když z jednoho auta přes odsávačku naliju naftu do druhého...

S pozdravem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

na škodu to nebude až to budeš nalévat do druhýho auta použij silonovou punčochu coby síto *palec*

gumidek*
hodnocení

0x

Naftová auta mají u filtru v motorovém prostoru pumpovací balónek (většina). Stačilo by odpojit tu trubičku a napojit na delší hadici do kanystru, nebo přímo do dalšího auta. Na závadu to nebude, když se při transportu nafta neznečistí nějakým smetím, nebo špínou v hadičce. Bude to velmi pomalé. Elektrické čerpadýlko by bylo lepší.

doplněno 04.05.12 18:46:

Nebo najít relé pro čerpadlo, vytáhnout ho s patice a proklemovat spínací kontakty. Čerpadlo pak poběží trvale a všechno z nádrže vytlačí ven. Je potřeba pak jen vypojit v motorovém prostoru hadičku z nádrže a svést jí do kanystru (nebo na trubičku napojit jinou hadičku).

doplněno 04.05.12 18:47:

U jakých aut, se to bude dělat?

jabraka*
hodnocení

0x

Já používám pro takové případy hadičku s kohoutem na konci.Otevřu kohout a kadičku co nejvíc ponořím do nádrže.pak kohout zavřu a hadičku vysunu tak,aby přesahovala spodek nádrže.po otevření kohoutu bude kapalina sama odtékat.

JABRAKA

hoummy*
hodnocení

0x

Když auto bude jezdit na naftu, tak problém nebude :D, ale pro jistotu bych přelívanou naftu ještě přefiltroval přes sítko, či filtrační papír.

V hobby marketech se podívejte po tomhle:

aukro.cz/...

kratast*
hodnocení

0x

tak se mi zda jako by jste tu napomahali trestne cinnosti. a nepotrebujes to prelit z traktoru nebo nakladaku do svyho auta? :)

1jara*
hodnocení

0x

Není nic jednoduššího než odšroubovat vypouštěcí zátku ze dna nádrže. Pod nádrž dát nízkou konvici a je po problému, ještě dát vůz na hever a vzít si i kola.

mkat*
hodnocení

0x

A nezabudni sa poriadne pozerať dookola,aby ťa nechytili.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]