Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silnou autobaterii?

Od: arial odpovědí: 11 změna:

Zdravim, chci koupit autobaterii na naftový motor, 1,7. Potřeboval bych poradit, jak silnou? Stačí například 40Ah pro bezproblémový chod? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na dehta 1,7 bych řekl minimálně 66Ah ale spíše až 70Ah.Osobně jsem v S-ibiza 1,7 D jezdil i se 40Ah ale nouzově!Tři starty v prosinci a jízda cca30km a baterka šla na nabíječku (střídal jsem dvě 40 a 70Ah-nedobíjelo,vlastně celých 5 roků nešla eletrika 100%!)

hodnocení

1x

40ka je málo přijde zima a budeš plakat vem 72ku a vůbec o tom nepřemejšlej!

martinhajek*
hodnocení

1x
40 Ah ani omylem! Přetěžoval bys jí.
Minimálně těch 62 Ah nebo 74 Ah.

stirecek*
hodnocení

1x

Není motor jako motor, šedástka jednomu může stačit, druhému nemusí.

hodnocení

0x

Stačit bude, ale osobně bych koupil největší, co se vejde :)

buss
hodnocení

0x

A manuál k autu říká coo? Řekl bych, že je to sakra málo. V létě snad ještě, ale v zimě + svícení?. Nad 70 Ah.

hodnocení

0x

osobně se řídím heslem čím silnější tím líp od tý doby co sem do opla vectry 1.6 nacpal 72ku nevim co je problém a v zimě se jen usmívám *smich*

stirecek*

Já mám šedesátku a startuju někdy i 15x za den a taky se jen usmívám. Má čtyři roky a je stále v nejlepší kondici - silver calcium, 1,6tdci.

doplněno 04.05.12 19:54:

U starého diesla s vysokou kompresí a velkými vnitřními odpory bych se spíš díval na zkratový (startovací) proud než na kapacitu.

hodnocení

0x

Nemá smysl tady plácat čísly, protože minimální kapacitu jistě výrobce uvádí pro konkrétní auto a motorizaci. Vyšší kapacita není na škodu, pokud není problém s místem jako je tomu u mně.

hodnocení

0x

Také razím zásadu když už kupuji baterku, tak s co nejvyšší kapacitou, ale musí být taková, aby šla umístit, upevnit a připojit na místo, kam patří.

nu*
hodnocení

0x

kup si tu nejslabší, ušetříš 5-7 stovek, možná i víc, a až ti v mrazech nebude startovat auto, a baterka odejde", koupíš si jinou...a to se vyplatí:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]