Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo potvrdit co dělat s digi. tachografem? Jestli před každým vyjetím musím zadávat začátek směny a na konci zase konec směny? Kartu mám ve vozidle celý týden (Po- Pa)... Nebo stačí zadávat jen pauza (postýlka).
A ještě, když vjedu do jiného státu, tak musím okamžitě změnit zemi na tachografu nebo až při ukončení směny?
Děkuji za pomoc.
Pracovní dobu si tachograf zaznamená sám, automaticky po zastavení jde do režimu "postýlka". Takže netřeba zadávat.
Kartu máte v autě celý týden proč? Spíte v něm? Víte že když pojedete např. svým osobním autem a budou Vás kontrolovat policajti tak můžou tu kartu chtít vidět? (kvůli tomu aby na ní někdo zrovna nejezdil)
A stát zadávate před a po ukončení činnosti.
Díky za odpověd. Jinak jsem to myslel tak, že v autě se spí od Po - Pá. Poté vytáhnout kartu. Pro příklad: V pondělí dám kartu, nastavím začátek směny na tacho a výchozí zemi. Po 9 hodinách jdu spát a ukončím směnu a dám cílovou zemi. Stejný způsob až do pátku.
Jinak digitální tachograf po zastavení automaticky nastaví kladívka ( jiná aktivita) a né postýlku. Při rozjezdu samozřejmě jízdu. Myslím tachograv Siemens VDO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.