Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakování auta doma - nějaké rady?

Od: looolik* odpovědí: 18 změna:

Ahoj dneska jsem zkusil nalakovat na svojí felicii blatník a nárazník. Vzal jsem to plničem,barvou a pak bezparvím lakem. Ale potřeboval bych poradit mam am někde malé ťupky a na nárazníku trošku rozlitek ale to je ten bezbarvej lak. Čím bych to měl až to bude zaschlé rozleštit a nebo kolik tam mam dát vrstev toho bezbarvého laku? Přes víkend chci stříkat celé auto tak prosím nějaké rady?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

smirek zrnitost 1600 a vyšší,lehce zbrousit a pak rozleštit...

looolik*
hodnocení

a čim pak rozleštit? děkuju

erikch*

ideálně profi leštěnkou (např.3M),ale poslouží i obyčejnější...

looolik*
hodnocení

jj dík moc hele zejtra se chci pustit do auta celého stříkat, někdo tu psal že si mam vzít molitanovej váleček a že to je dobrý nebo tak nějak? tak se ptam nebo to mam vzít pistolý a budou tam taky zase ty ťupky?

jvn®

pokud to vemeš válečkem z molitanu tak si buď 100% jistej že ty tvoje "ťupky" tam budou. Molitan je porézní a proto i při namočení do barvy se v něm drží vzduch který při aplikaci na lakovaný povrch vytváří vzduchové bubliny a následné ťupky :)

Nejideálnější je nástřik. ten ale musí mít člověk tzv. v ruce a i tak se to občas nepodaří... Hlavně mít dobře naředěnou (hustou) barvu aby se dobře "slila" v jeden celek a dobře seřízenou stříkací pistoli.

Pozor na prašné prostředí, aby se nenachytal zvířený prach na barvu, mouchy a jiný létající potvory,a v tenhle čas i takový to poletující chýří z topolů nadělá paseku :)

Je toho samozřejmě víc na co si dát pozor a různé postupy, ale to by jste musel strávit v lakovací kabině nějaký ten rok :)

zzii

tím šmirglem bych to vzal klidně 800kou, ale pod vodou...

jvn®
hodnocení

0x

co to máš za auto, že se do toho pouštíš sám?

looolik*
hodnocení

Felicii. No koupil jsem jí už s hrozným lakem a teĎ stím chci něco udělat :) vim že to nebude nejlepší ale aspoň to bude lepší než je to teĎ :) a myslim si že se mi povedlo dnešní stříkání docela ale tak zkusim to stejnak to auto s kterým budu jezdit rok možná dva a pak pujde do šrotu. Co by ste mi poradil? chci si udělat menší box aby se tam nedostal žádný bordel?

looolik*
03.05.12 21:37
hodnocení

?

nikicr*

jezdit další rok? 6e se na to nevykašleš? Takový práce a bordelu ...

looolik*
hodnocení

no uvidim ale uričtě dva roky až skončí technická pak se uvidí

endyfrog*

To je co menší box? nevím co tím myslyš ale pokud to budeš stříkat v prachu,venku v tomto počasí tak to bude na nic doporučil bych alespoň garáž kterou propláchnu vodou aby tam nebyl prach auto pořádně zakrýt kolem oken atd.pořádně olepit nebo jednou foukneš a je po všem a myslym pokud neumíš stříkat bude to samá steklina tím myslym že tě ta barva poteče ale pokud ti to neva zkus to a hod sem výsledek

looolik*
hodnocení

tak to vidim na garáž zejtra a nebo až v sobotu jsem hodim výsledek

4milan*
hodnocení

0x
Nekolik aut jsem uz strikal udelal jsem si na to vzdy na zahrade takovou ,,garaz". 6 kulu ktere jsem shora spojil latemi a natahl kolem dokola igelit ktery mi nosil tatka takove velke role z prace. Na zem take igelit. A nikdy jsem zadne problemy s prachem a hmyzem zajel. Hlavne auto zatlacit umyte a pripravene na lakovani. Strikal jsem takto i oktavku a lak byl nadherny. Ale je fakt ze pokud si nikdy nelakoval tak to nemas v ruce a chvili potrva nez se do toho dostanes. :)

looolik*
hodnocení

facebook.com/...

ahoj tak tady máte fotky. Chtěl bych se zeptat stříkl jsem to a všechno v poho ale asi jsem to stříknul málo tím bezbarvím lakem :( a je ten lak hrubý nebo jak bych to řekl :( a to mě štve :( copak stím? přemýšlel jsem že bych to vzal třeba po měsíci šmyrkem 2500? :( poraďte?

blackflamesiczi*

nalakovat lakem znova pokud je ho tam malo tak je to o nocem a vestere pokusy o vylesteni to jeste vice znici protoze tam zustanou kusy lestenky v porech

looolik*
hodnocení

aha tak dík :( komplet sundavat :( to se mi moc nechce nic jinýho :( fakt by nepomohl ten smyrek 2500? jen se ptam když ne tak budu muset no

blackflamesiczi*

kdyz tam mas malo laku tak jeho brousenim si asi nepomuzes protoze brousenim sundavas material

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]