Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání kol - brzd?

Od: balcikd odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
po přezutí a ujetí cca 100 km mě začalo strašně pískat levé kolo, někdy mám pocit, že i přední. Dostal jsem tip od automechanika, ať zkouším různé úhly volantu a při jízdě a zda to píská i při brždění.
Má zkušenost: Do 5 km to píská jen při zatáčení vlevo, když se to rozpíská, tak to začíná pískat skoro neustále. Pokud brzdím, nepíská to.
Čím by to tak mohlo být?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sundat kola,očisti dosedací plochy disků,kontrola destiček a evnt.pakenJo a ještě mne napadlo ko geometrie.

hodnocení

0x

můžou zůstávat viset brzdový destičky nebo se špatně vrací píst co na ně tlačí nebo sou tuhý šrouby plovoucího třmenu a nebo sou v háji samotný brzdový destičky v každým případě zvednout schodit kolo rozebrat vše prohlídnout očistit a rozhejbat*cteni*

gumidek*
hodnocení

0x

Průběžně během jízdy zastavujte a kontrolujte rukou teplotu kola (disku). Takto lze odhalit váznoucí brzdu. Kolo bude výrazně teplejší, až horké.

kreha*
hodnocení

0x

A jak to brzdí a zrychluje? Normálně?

balcikd
hodnocení

Na jízdních vlastnostech to vůbec znát není - zrychluje a brzdí stejně.. Nebo není v tom markantní rozdíl. Co se týče teploty kola (disku), to jsem dnes kontroloval, přišly mě docela teplé, ale ne "nesnesitelně" teplé.. avšak, nemá na to za jízdy vliv počasí? u nás bylo krásně..

kreha*

Když jsem já měl zaseklé pakny, tak se auto hrozně líně rozjíždělo. A to těm paknám bylo už 21 let. :D Jinak to všechno odpovídá.Pískání (u mě to bylo spíš šílené hučení) a teplé kolo.

balcikd
hodnocení

sundal jsem to kolo, které se mi zdálo, že vydává to pískání... a problém je v tom, že brzdová destička je z 1/2 úplně opotřebená. Nebylo možno rozeznat při nasazeným kole, protože z "vrchního" pohledu vypadala relativně v pohodě. A při dnešní projížďce se mi to potvrdilo, po 5 km bylo ono kolo nejteplejší - teda, znatelně teplejší než ostatní.

sdfhj

To jako destička "ojetá na plech"? = nové obložení a repase prasátka - nejspíš se nevrací pístek a kolo pořád brzdí, proto je teplejší než ostatní a obložení sjeté (pokud nehřeje třeba ložisko...) Pístek někdy stačí jen rozcvičit, ale většinou znova rychle zatuhne = lepší je repase nebo výměna.

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky jsi mohl přiohnout některý z krycích plechů. Sundat kolo, točit kotoučem. To už uvidíš a ucítíš, kde, co a jak dře nebo píská. Při tomto točení to může jen vrzat nebo dřít a pak při jízdě pískat (vyšší otáčky).

ladaadal*
hodnocení

0x

1/2 destičky není ještě tolik, ale rozvolni válec, aby se uvolnila. Když máš dole kolo a sešlápneš a pustíš brzdu, musíš volně rukou pootočit kotoučem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pískání brzd

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]