Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit auto v 17ti letech?

Od: roman89 odpovědí: 10 změna:

Zdravím,před nedávnem jsem dodělal řidičák B,C ,ale zatím mám ještě 17 let.Už teĎ bych si chtěl koupit auto na kterém bych mohl dělat v garáži (veškerý odvoz auta z místa A do B a podobně bych si zajistil).Jen mě zajímá jestli není problém s přepisem a popř. s různým papírováním.Mám dobrou nabídku a majitel říkal že spěchá.Proto nevím jak na to.Jestli bude problém nebo tak.Poraďte prosím.Děkuji (Chci si ho koupit už teď abych případné opravy udělal už teď a hned jak bych měl kartičku(řidičský průkaz),tak abych mohl sednout a jet)..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teoreticky můžeš,nevím jak prakticky vzhledem k tomu že nejsi plnoletý,ale toto není podmíněno mít ŘP!Osobně jsem měli s manželkou auto před barákem a do závěrečných zkoušek 14 dní.Pokud ho koupíš,tak hlavně nezapomeň na PR!

doplněno 03.05.12 18:34:

Jen pro doplnění nevím zda budou na úřadu s tebou jako mladistvým ochotni jednat a dopsat tě do dokladů!

roman89
hodnocení

co znamena to PR? Povinne ručení? A kdybych se teda s nakym majitelem domluvil,tam co se rozumi pod pojmem přepis? naka listina ktera se sepise? a tod vse?Preda mi klice a muzu jakoze "odjet"?Majitel by urcite pred prodejem zrusil i povinne ruceni tzn ze bych po komunikacich ani nemohl jet ne?(pokud nechci riskovat) ovsem odtahnout ho na lane bych mohl ze ano?

repkin*
hodnocení

0x

Buďte bez obav, auto koupit můžete, ale SPZ si dejte do depozitu, aby jste nemusel zbytečně platit pojistku. Samozřejmě do deseti pracovních dnů máte povinnost si ho na sebe na magistrátu přihlásit. A jezdit s ním budete, až Vám bude 18, hodně štěstí při opravách a mnoho kilometrů bez nehod *pivo*

laybor*

Repkin - co to píšeš o 10 dnech - pořádně si přečti silniční zákon než tady začneš dávat rady,jestli chce na autě dělat tak jistě bude ojeté , registrovat do 10 dnů dle zákona platí jen pro nové vozy.

Vůz si může koupit kdokoliv - i 10 letý když na to má.

,

nu*
hodnocení

0x

Majitel Ti auto přiveze do garáže, pak na úřadu dočasně vyřadí a udělá odhlášku na Tebe...

Pak můžeš na autě dělat co chceš...až budeš mít řidičák, uděláš evidenční kontrolu, TP, auto pojistíš a přihlásíš na sebe...

roman89
hodnocení

To je podle me moc slozite,ja bych kupoval auto s technickou.tzn ze bych na nem delal jen mensi opravy.Tudis si myslim.. ze by bylo dobre kdyby puvodni majitel prijel s autem do me garaze,pak by dal znacky do depozitu,tim zrusil povinne ruceni,a prepsal na me.Slo by to takhle?

buss
hodnocení

0x

Vlastnit už lze od narození, nakonec i nasciturus... (mimo zákonného omezení, např ten řidičák, zbrojní průkaz..).

doplněno 03.05.12 22:38:

No tak koupíš, přihlásíš a j. s tím související když budeš provádět jen menší opravy, tedy oprava v kratším čase... a proč se bojíš zavolat/zajít na OdbDSA (pobavit se s holčinama...)? Jen si pořádně ověř technický stav, kupní smlouva, ať se tady za chvíli neobjevíš s poraďte, koupil jsem si auto a má závady...

nu*

zatím nepřihlásí, vlastním jménem může provozovat auto M1 jen osoba která splní zákonné podmínky, u auta je to dosažení věku 18 let

buss

Řeč je snad o registraci, kdo bude uveden jako vlastník a to není omezeno. Registr nemá omezení a ani nemůže, o tom OZ, potažmo Ústava. To by pak žena nesměla mít na sebe 3? auta, když má řidičák na nic.

To Buss-vlastnictví auta není o řidičském průkazu! Mladiství si sice může koupit auto,ale vzhledem k tomu že je mladistvý tak nemůže provádět většinu právních úkonů např dohlásit auto na sebe!.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]