Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhasínání motoru při volnoběhu

Od: vendys* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, můžete mi prosím poradit? Mám Opla Vectru r.v. 98 motor 1,8. V poslední době se mi stává, že mi zhasíná motor, když trošinku déle stojím na spojce. Zkoušela jsem to i za plynulé jízdy, kdy jsem pustila zhruba v 60-ti kilometrové rychlosti plynový pedál a sešlápla jsem spojku. Zhruba po pěti vteřinách motor za jízdy zhasnul. Je to jako by neudržel otáčky. Ty najednou klesnou a zhasne motor. Vše je ale plynulé, bez škubání. Prostě zhasne. Někdy to udělá i při nastartování, když mám zařazenou jedničkou a sešlápnu brzdu a spojku. Někdy to ale jede bez problémů. Abych se tomu vyhnula, tak nepodřazuju, ale rovnou vyřadím a jen brzdím. Nevíte kde může být chyba? Za každou pomoc budu moc ráda. Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, problém může být v jednom z čidel, svíčkama, zanešeným vzduchovým filtrem. Chce to vyhledat mechanika a kouknout na řídicí jednotku motoru.

doplněno 03.05.12 10:53:

Možná jen vadné čidlo na vačce.

vendys*
hodnocení

Na diagnostice bylo auto napojeno zhruba před dvěma týdny, nebyl tam ukázán žádný problém, který by na to poukazoval. Ačkoliv je pravda, že tehdy to bylo kvůli svítící kontrolky pro airbag, kterou mechanik přes diagnostiku vypnul. Tehdy o problému věděl, ale priorita byla výměna budíků, tak jsme to neřešili.

vendys*
hodnocení

Opravdu to bylo špatné čidlo na vačce, děkuji :)

1jara*

Není zač, jsme rádi že jste dal vědět ať Vám vůz šlape.

hodnocení

1x

Kouknul bych na podtlaky (hlavně hadičky), někdy se stane, že si to přisává vzduch a potom chcípá.

nu*
hodnocení

0x

1.) spojku používat jen v nutných případech, to že vy ženy přijedete na semafor a máte zařazeno a šlapete na spojku 2 minuty je běžným jevem

2.) využívat setrvačnost, přredvídat a při zpomalování uvolnit plynový pedál, příapně podřadit, brzdit se zařazenou rychlostí, ne se sešlápnutou spojkou

3.) nechápu současné zařazení jedničky, sešlapávání brzdy a spojky, doufám že přitom ještě netroubíte, ale nelze yloučit že spojka dobře nevystavuje a pak bez plynu motor chcípne

3.) pokud je vše ok ,budete mít natankováno špatné palivo, pokude berete pokaždé za 2 stovky v nádrži s ekondenzuje voda, a pokud tankujete u "vybraných " čerpacích stanic, tankujete bůhvíco...Tím bych začal zajel bycjh někam ke globusu na pražský zličín kde mají palivo přímo z rafinerie s minimem aditiv a dotankoval bych doplna

hodnocení

0x

prohlídnout vyčistit klapku plynu a vyčistit krokovej motorek,dále vyndat vyčistit a zaslepit EGR ventil a samozřejmě prohlídnout již zminované podtlakové hadičky hlavně ty gumový kolínka časem to spuchří a dělá binec*cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]