Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odejmutí ŘP

Od: evca9 odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, chci se zeptat a chtěla bych vědět názor..Mého otca chytli policajti v dubnu roku 2011, dostal za přestupek pokutu, samozdřejmě o bodech mu neřekli, a tak jezdil dál-kamioňák..V září téhož roku ho zastavili policajti na běžnou kontrolu, vše dopadlo v pořádku, ale po zapsání zápisu si pan policista všiml, že otec je vybodovaný..Domů mu nic nepřišlo, takže v ten moment on byl odříznutý, že? No začaly všelijaké motanice a soudy a v únoru roku 2012 dostal trest rok bez papírů a pokutu.. Slyšela jsem, že jde zažádat o prominutí po půl roku, což jsme vypočítaly že v červenci, ale mě spíš hlodá to, že prý jak to všechno stihne do jednoho roku od nabití právní moci, co mu vzaly papíry, tak nemusí dělat znova autoškolu, co je na tom pravda?Děkuji moc Evča

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

lze-názorným příkladem budiž režisér F.Renč,jenž vloni taky boural se svým Subaru Impreza WRX-a to ještě navíc s alkoholem v krvi(medializováno)-před nehodou měl už 10 bodů,za nehodu a hlavně alkohol -7 bodíku čili jejda 17-no a po půl roce žádost k OS Praha 10 a jejda ŘP navrácen po cca 6-7 měsících...(opět medializováno)-takže sice otec není známým režisérem(asi),ale zákon to umožnuje a lze to-a i bez psychonesmyslů apod.,bude-li to právě do 1 roka...

hodnocení

0x

Za vybodování nelze vrátit na polovině trestu.

Otec jako kamioňák, který chodí každý rok na školení, MUSEL tušit že je vybodovaný...

cockpunk*
hodnocení

0x

Tak to o Renčovi jsem sice neslyšel ale mám takový pocit že při vybodování nenaděláte vůbec nic. Při odebrání ŘP třeba za alkohol je možné se po půl roce odvolat a po zaplacení pokuty vám ho vrátí bez zkoušek ale při vybodování musíte čekat celý rok a potom dělat znovu autoškolu. Takhle to bohužel je.

erikch*

právě že to lze-oproti obecnému povědomí-s tím Renčem mi to nedalo-byl jsem stejně tak přesvědčen,že při vybodování smolík(oproti právě paradoxně i alkoholu)-takže jsem trošku sháněl bližší info-sice si nepamatuju čísla norem apod.,ale fakt lze-a to u místně příslušného soudu I.stupně(okres,obbvod)...

erikchu, nevím nic o případu Renč. Dovedu si ale představit, že pokud někdo dosáhl počtu 12 bodů a více, musí mu být odebrán řidičák na 12 měsíců. Bez možnosti zkrácení. Pokud ale máte dobrého právníka, stačí zpochybnit některé přidělení bodu, oddálit jednání, udělat specielní jízdu na polygonu atd...to vše lze. Ale jakmile právoplatně máte 12 bodů, nelze jinak nežli 12 měsíců (přesněji více) chodit pěšky.Vsadím na to jednu řízkovou pochoutku.

erikch*

zdravím-dokonce i na foru(ted nevím jestli BMW nebo R19) byl kluk taktéž vybodován-a podal si žádost k soudu o podmínečné upuštění od zbytku trestu,no a uspěl-sice asi cca.8 měsíců(chvíli soudu trvalo než rozhodl),ale klaplo to-žádný psycholog atd.-čili žádné tisíce navíc...

erikchu, možné je všechno, ale dokud neuvidím rozsudek, nebo spis, budu tvrdit, že to nelze. Znám často, jak se předávají informace, klidně i voze a koze..

evca9
hodnocení

Tak jsem teď volala s jedním policistou a ten mi řekl, že nezáleží na tom, zda je řp odebrán kvůli alkoholu, vybodování, nehodě, vždy se dá zažádat o polovinu, takže asi tak, jak pan psal.

jarda3*

No a "jeden" policista je na to nejaky expert? Za vybodovani proste nelze trest zkratit .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]