Nejste přihlášen/a.
Chci kupovat pneu na Octavii kombi 195/65 R15 H91 a potreboval bych radu jestli Continental PremiumContakt 5 (2) viteze vsech moznych testu nebo Michelin Energy Saver (delsi zivotnost), pripadne jiny tip pneu do 1500,- Kc. Diky za rady..
Já se těmito testy pneumatik vůbec neřídím. Všiměte si, že když test dělají v Německu, vyhrají německé pneumatiky, když dělají test ve Francii, vyhrají pneumatiky z Francie. Já vybírám pneumatiky podle ceny a mám docela dobrou zkušenost s polskými Debicami. Ale pokud bych měl vybrat z těchto 2 značek, bral bych Michelin Energy Saver.
já osobně bych bral z těcho Continental... delší životnost? Energy Saver? Podle mě to samo mluví o horší přilnavosti (tím i decentně nižší spotřebě, ale radši pořádné pneumatiky). Nezapomeňte, že je to to jediné, co vás přímo spojuje s vozovkou
Mate pravdu, Michelinky dele vydrzi, ale v testech maji spatne na mokru a to je srazi do druhe rady. Pujdu asi do tech Continentalek... Diky...
Continental jsem měl na focusovi a nejsou to vůbec špatné gumy. Sedí jako přilepené, jsou tiché, ale na mokru se dají utrhnout stejně jako mišeliny. Co mě u nich zklamalo, byl celkem malý nájezd. Teď mám michelin primacy a ty jsou ještě tišší. Drží jako přilepené a jestli jsou na vodě horší se nedá říct, běžně se do takové situace člověk nedostane, aby se dostal na limit těch gum. Navíc když prší, nemám potřebu si něco dokazovat, když vezu rodinu. Uznávám ale že saver je už tvrdší guma, ale nikdy jsem je neměl. Na těch primacy mám už najeto téměř 50tis a minimálně ještě dvacet dají. Na to, že drtivá většina jízd je ve městě, kde se neustále akceleruje a brzdí je to neskutečná výdrž. jezdím v průměru za 5,6litru, jestli na to mají vliv použité gumy, to nevím, na zimních jezdím v průměru stejně. Za mě jednoznačně michelin, vzhledem k ceně a nájezdu vyjdou daleko levněji, i co se týká nákladů na přezutí. Jestli saver nebo primaci nechám na tobě, já si koupím příště opět primacy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.