Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepojištěné vozidlo

Od: pospa127* odpovědí: 2 změna:

ahoj,chtěl bych se s Vámi podělit o svůj příběh,a nechat si od Vás poradit jak ho vyřešit.Zakoupil jsem vůz fiat 127 který byl po renovaci,chtěl jsem ho jako veterána,ale asi tři dny po koupi mě večer přemohl mikrospánek,a s vozem jsem havaroval,jelikoš jsem auto kupoval v pátek pod večer vozidlo nebylo pojištěno,způsobil jsem škodu jen sám sobě a nikomu jinému.Vozidlo bylo neopravitelné,a rozhodl jsem se ho zrušit.Když jsem,ale přicházel na odbor dopravy s tím,že vozidlo chci na sebe dohlásit,a hned vyřadit,mi bylo řečeno,že to nejní problém,ale musím uhradit ekopoplatek ve výši 10 000Kč+800Kč za přepis.Tohle jsem samozřejmě odmítl,a obrátil se na odbor dopravy v jiném okrese a ptal jsem se jak to funguje u nich když potřebujete vozidlo dohlásit a hned vyředit,v jiných okresech jsem dostal odpověď,že za 800Kč.Pouze v našem okrese,kde jsou dva odbory dopravy se musí zaplatit téměř 11 000Kč.Havarovaný automobil jsem po dvou měsících odevzdal do sběru železných a barevných kovů,téměř dva roky se s odborem evidence vozidel dohaduju jak to ukončit,a po dvou letech jsme to ukončili přez správní řízení.Takže vozidlo je už úplně vyřazené,ale téměř po celou dobu nebylo placené pojíštění,jak to vyřešit,aš přijde pozdrav z české kanceláře pojistitelů?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Máte smůlu, protože v zákoně o odpadech je uvedeno že se ekodaň platí při první registraci - přeregistraci po 1.1.2009.

Že další registra jednají jinak, je v pohodě...kdyby se všichni drželi striktně zákona o odpadech, platili by všichni...

Poblém je v tom, že nidko z lidí, kteří nemuseli zapLatit ekodaň si nebude stěžovat. Kde není žalobce, tam není soudce...

Ale Vy to můžete zvrátit, začněte proti odboru dopravy bojovat...kldině až u soudu, najměte si právníka...nakonec docílíte toho, že bud evydán nějaký rozsudek, a ekodň budou muset platit všichni...

buss
hodnocení

0x

No ale auto mohlo být pojištěno, mohlo být využito depozito, nebo pojistné vypovědět (asi ne nejlepší varianta). Takže až to přijde, prokazovat jak říká zákon že nebylo auto provozováno v rozporu se zákonem. Jinak byl vztah s pojišťovnou již jistě ukončen. Nebo zkusit u pojišťovny doplatit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]