Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové auto, co vše musím zařídit?

Od: nevimcovsezaridit odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, vyhrál jsem v jedné soutěži osobní automobil. Vzhledem k tomu, že nemám řidičák a o auta jsem se nikdy nezajímal, tak bych potřeboval v hodně věcech poradit. Auto jsem rozhodnutý prodat, takže by mě zajímaly rady jak nenaletět apod. Nejdříve bych potřeboval vědět, co musím po předání auta udělat. Něco jsem si zjišťoval, tak mě prosím buď opravte a nebo doplňte. Jako první si musím sjednat povinné ručení, předpojládám, že mi bude stačit nějaká varianta na 3 měsíce (snad do té doby auto prodám). Taky si sjednám havarijní pojištění a tady se chci ujistit, zda když by nedejbože někdo auto ukradl, tak zda platí pojistka hned od dne uzavření anebo je ve smlouvě nějaká klička jak třeba u životka (kde pojišťovna neplní v případě nemoci v prvních dvou měsících). Prostě zda pojišťovna plní i když by auto ukradli třeba hned druhý den..Potom musím předpokládám na úřad a tam auto přihlásit..Co vše potřebuju na ten úřad sebou? Kde si vyzvednu značky k autu? Nezapoměl jsem na nic? Teď k samotnému prodeji...Jaký autobazar platí nejvíce peněz za nové auta? S jakou ztrátou cca musím počítat v porovnání s katalogovou ceno auta (10,15 či více procent?)? Je třeba si na něco dávat pozor v souvislosti se smlouvou u autobazarů? Když bych prodával auto nějaké fyzické osobě, tak zda si nechat sepsat smlouvu prvíkem anebo stačí vzory, které se dají sehnat na internetu? Cokoliv Vás napadne k tomuto tématu, co by mi pomohlo, tak prosím napiště. Předem moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

pokud je auto neregistrované, nové, s čistopisem TP, nemusíte se vůbec registrovat ani platit pojistku, auto prodejte v stavu v jakém je

nevimcovsezaridit
hodnocení

Ale bez pojistky by asi nemělo vyjet z toho autosalónu, kde dojde k převzetí a předpokládám, že mi ho tam asi akladovat nebudou chtít..Počkám jak bude koncipována smlouiva, to bude opravdu nejdůležitější..

Děkuji všem

laybor*
hodnocení

0x

Povinné ručení a havarijní pojištění ( v balíčku krádež,vandalismus,nehoda atd) uzavřete klidně na rok,po prodeji vozu Vám poměrnou část peněz vrátí , pojištění krátkodobé je neúměrně drahé . Když pojistku uzavřete a zaplatíte tak platí hned .

S doklady od vozu zajdete do 10 dnů na magistrát a vůz na sebe zaregistrujete,(1 tiskopis) dostanete značky a jedete

Bazar dá o 30 % méně než je reálná cena, musí vydělat a nový vůz nabízí o trochu níž - každý si raději koupí nový vůz u ofic. prodejce.

Ty ceny v bazarech zjistíte mailem - doptáním - ale většinou se rozchází od skutečnosti ,

Zkuste vůz vyfotit a dát třeba na Bazoš , Sauto s Vaší cenou

O jaký vůz se jedná , třeba je dobře prodejný.

doplněno 02.05.12 09:36:

U přihlášení vozu na magistrátu nemusíte mít vůz sebou.

petr123*
hodnocení

0x

Zkusil bych se nejdříve nějak domluvit s firmou která auto do soutěže věnovala. Třeba by se s ní dalo domluvit nějaké vyplacení v hotovosti - i když samozřejmě ne ve 100% hodnotě za kolik se auto prodává.

Případně se s nimi domluvit aby se auto zatím nepřepisovalo na vás aby pak ten člověk co ho od vás odkoupí mohl být vedený jako první majitel vozu.

ladaadal*
hodnocení

0x

Já takto bral auto před třemi roky a prodejce mi sám nabídl, zda chci být psaný v TP nebo budu-li auto prodávat. Zkuste se pozeptat, bude-li nový majitel první v TP, jde ta cena vozu kapku výš, ale nevím, jak je to časově omezené, tudíž za jak dlouho je nutno auto prodat.

nevimcovsezaridit
hodnocení

Děkuji Vám za rady.. Zkusím se s tím prodejcem domluvit jestli to půjde..Snad nebude to auto zabírat místo :) Vůbec netuším jak bude řešeno předání, jestli je to formou darovací smlouvy či jak...Takže pokud dostanu auto a prodejce s tím bude souhlasit,tak nemusím ani chodit na ten magistrát si auto přihlašovat?

ladaadal*
hodnocení

0x

To přesně nevím. Jestli jsi to vyhrál v soutěži jako já, tak dostaneš normálně kupní smlouvu, jako bys mu platil, jen místo peněz odevzdáš poukaz od televize, nebo kdes to vyhrál. To ostatní ti neporadím, buď tady někdo, nebo se doptat přímo u přepážky.

nevimcovsezaridit
hodnocení

A měl si na té kupní smlouvě uvedenou i cenu, když jsi to vyhrál? Ano já jsem to vyhrál..Budu předkládat účtenky.

aaa*
hodnocení

0x

nevim podrobnosti kde v jake soutezi a jake auto jste vyhral,ale muze se taky stat ,ze nebude mozne jej hned prodat. to vse bude obsahovat smlouva. Tam se dozvite mnoho podminek k nabyti auta (predani a uzivani) atd. Mnoho marketingovych soutezi je na bazi reklamy,takze klidne muze byt auto s reklamnima polepama sponzora souteze apod. ve smlouve muze byt uvedeno ze polepy se nesmi sundat po urcitou dobu, a to i vyse zminovany prodej. Ale to vazne jen tipuji jak to byva, nerekl jste detaily. To vse se dozvite ze smlouvy a pri predani. pak muzete resit dal veci jako je pojistka a prodej atd...

ladaadal*
hodnocení

0x

Ano, dostal jsem poukaz na danou sumu peněz, který jsem odevzdal v autoslonu a tam jsem jen podepsal kupní smlouvu s mým jménem a cifrou, kterou jsem za to dal. Prostě všechno, jako bych si to kupoval, jen místo peněz jsem odevzdal ten kupon. Žádná omezení jsem neměl, ale to asi opravdu může záležet na typu soutěže, ve které jsi to vyhrál.

nevimcovsezaridit
hodnocení

OK, děkuji za rady.

Počkám až jak bude koncipována smlouva a podle toho se zařídím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]