Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
poraďte, mám ve velkém TP a ORV napsáno jako druh vozidla - nákladní automobil, skřínový a kategorie je N1, v ORV jenom, že je to nákladní vůz. Jedná se o Audi A4 Avant z roku 2007. Jak to mám pojistit (povinné ručení), jako osobní automobil nebo jako nákladní automobil?
Předem děkuji a těším se na Vaše odpovědi.
Pane Minaříku, při vší úctě k Vám, pokud si necháte přestavět auto na osobák, budete mít osobák...uvedením nepravdivých údajů uvádíte pojišťovnu v omyl. slušně řečeno...Máte ve velkém TP uvedeno N1? N1 je nákladní automobil do 3,5 tuny...Nechápu tedy na co se tady pořád vyptáváte..koupil jste si náklaďák, máte náklaďák...pojistíte si to jako nákladní...
Nechte si udělat ( potvrdit) přestavbu na osobák, budete mít M1-osobní a pojistka bude na osobák...
Z M1 se kdysi dělal N1 kvůli odpočtu DPH, to už stát nevrací protože změnil legislativu, lidé se tedy N1 zbavují a jiní je výhodně" kupují...Například Fabie kombi- nákladní N1 s počtem míst k sezení 4...Pojišťovna pak chce vyšší pojistné protože jke kategorie N1, firmy MTX chce 4,5 - 6 tisíc za "provedení" ( často už jen potvrzení přestavby na osobák...a šťatsný kupující nakonec zjistí že výhodná koupě nebyla tak výhodná...tedy byla, ale jen pro prodávajícího...
Přestavovat samozřejmě nic nemusí, ale když si někdo koupí pro 5-člennou rodinu Fabii kombi kategorie N1-nákladní s počtem míst k sezení 4, něco udělat musí...bud přestavět,. nebo se auta zbavit, nebo si pořídít jiné s počtem míst k sezení 5.
Jen upresneni, neni pravda ze stat DPH nevraci ale uz ho vraci i u osobnich aut, aspon jeden nesmysl byl opraven... Myslim, ze pojistka na tuto kategorii N1 bude stejna jako M1 ale jeste jsem nemel moznost to vyzkouset.
Zdravím ve spolek. Zajímavé, počet míst mám 5 a je to N1, tak to nechápu... A pane NÚ, jak je to s tou cenou povinného ručení zůstane stejná? Děkuji za odpověď
Zavolejte na pojistovnu a budete mit jasno, ne? Nebo vetsinou staci poslat poptavku mailem a zavolaji sami, a je to zadarmo
Taky asi bude zalezet na pojistovne, cenu ovlivnuje kazda ptakovina jako sidlo, vek, vykon... Myslim ale ze obecne mezi M1 a N1 vyznamny rozdil nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.