Nejste přihlášen/a.
Nejlépe odpoví zááákon. A ten říká, že pojištění zaniká dnem následujícím po marném uplynutí lhůty stanovené pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného nebo jeho části doručené pojistníkovi. Tato lhůta nesmí být kratší než 1 měsíc a upomínka od pojistitele musí tento termín zániku pojištění obsahovat. Jiinak by k ukončení pojištění nedošlo. Ale i když pojištění takovýmto způsobem zanikne, nárok pojišťovny požadovat zaplacení však trvá i nadále!
Vozidlo mám od 18.4.2012, jde mi o to zda když povinné ručení zaplatím zítra, zda nebudu platit sankce od CKP za to, že jsem to neplatil 16 dní, ale nakonec jsem to po 16 dnu zaplatil na celý rok. Jinak zelenou kartu mám do 18.4.2013...
Tak si do pojistovny zavolejte, jak to s platnosti pojisteni je. Pokud si pamatuju, tak mi loni volal operator z allianz, ze kdyz po internetu uzavrene pojisteni do deseti (to si nejsem uplne jisty jesti 10 nebo 14) dni nebudou mit platbu, jako bych zadne pojisteni neuzavrel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.