Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zabití husy

Od: marekdelong® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,chtěl bych se zeptat jak správně zabít a vykuchat husu.Děkuji za pomoc.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

layborr*

2x

Husy zařízneme za hlavou a jejich krev zachycujeme do hrnečku a mícháním zabraňujeme jejímu srážení. Srazí-li se přesto, pak ji před úpravou kvedlačkou rozkvedláme nebo rozšleháme vidličkou. Protože kachní nebo husí krev se rychle kazí, upravujeme ji co nejdříve.

Zabitou drůbež oškubáme a vykucháme.Sádelnatou husu musíme nechat před kucháním důkladně prochladnout, nejlépe v chladničce.

Po zabití a oškubání nejdřív drůbež osekáme. (Osekaná drůbež je drůbež zbavená většinou nepouživatelných částí). Nejdříve odsekneme hlavu těsně u krku, pak odsekneme nohy pod dolním stehenním kloubem, u větší drůbeže i křídla v kloubu. Potom rozřízneme kůži po celé délce krku, a to na hřbetní straně, uvolníme ji a shrneme z krku až k tělu. Chřtán neboli hrtan a jícen s voletem odtrhneme od kůže a jícnový otvor podvážeme, aby nevytékaly zbytky z volete. Pak odřízneme krk těsně u těla. Kůži kolem řitního kroužku obřízneme, pak jej povytáhneme a podvážeme. Malý váček uložený přímo pod řitním kroužkem odstraníme. Potom opatrně rozřízneme břicho, a to od řiti směrem k prsní kosti. Musíme být opatrní, abychom nezasáhli střeva. Pak uvolníme vole, strčíme prst do krčního otvoru a uvolníme jím srdce, jícen a chřtán (průdušnice), které vsuneme dovnitř. Břišním otvorem vsuneme ruku do tělní dutiny a opatrně přetrháme blány, které přidržují vnitřnosti k tělní straně. Nahmatáme uzavřený konec jícnu a opatrně vyjmeme všechny vnitřnosti i se srdcem a s játry. Po vyjmutí položíme vnitřnosti na papír a oddělíme od nich játra a žaludek. V játrech vyhledáme žluč a opatrně ji vyřízneme i s nazelenalým kouskem jater, tj. místem, na které žluč přiléhá. Žaludek nařízneme v místě duhově zbarveném a celý vnitřek i se zbytky potravy vyloupneme. Nedá-li se sliznice vyloupnout, seškrábeme ji. Srdce odřízneme, vytlačíme z něho krev a osušíme je. Nezapomeneme také odstranit plíce, které jsou uloženy v hlubších rýhách mezi žebry, popř. Blánu z volete a zbytky krve.U krmné drůbeže opatrně se střev sejmeme střevní sádlo, které zvlášt vyškvaříme.

13.10.14 13:09

Diky moc

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]