Nejste přihlášen/a.
prosím o radu jak nejlépe oškubat peří z husy...už je oškubaná ale zůstalo plno krátkých zbytků peří které ani nejdou chytit a vytrhnout...
Husa by se měla zabíjet a tedy i škubat v době, kdy jí nepodrůstá nové peří a tudíž nemá tzv. "pysky". = ty krátké budoucí pírka. Pak s tím není tolik práce. Jenže se to občas neodhadne, nebo posvícení nepočká. Moje babička zabitou husu žehlila. Na část těla přiložila mokrou utěrku a na tu dala na chvíli hodně ohřátou žehličku. Peří díky tomu napaření krásně povolilo a ten kus se pěkně vcelku odstranil i s těmi malými pysky. A zase se napařil další kousek. Bylo to pracné, ale zůstala jen čistá kůže. Peří navíc nebylo promočené, takže se nechalo dřív sedrat. Ony ty babičky z minulého století měly občas šikovné nápady!
Jinak ty pysky odstraňuji pinzetou. Pokud jich je ale hodně, je to práce na dlouhou dobu a ke konci už jsem vzteklá. Ale co nadělám, když mám raději pečenou husičku, než šišky s mákem! Vy ne? Jaga.
Jo tak naše druhá babička, tak ta husu dá do škopku a polije vařící vodou a pak to šlo krásně peří dolů, my děcka musely dočištovat právě ty pysky a dělaly jsme to pinzetou, nebo nožíkem, chytly jsme ten nožík až za to ostří podebraly pysk a trhly, šlo to lehko, ale nebavilo nás to, ale když jsme se moc těšily na husu s knedlíkem a zelím, tam jsme si to mu odpracovat, jinak bylo jen zelí a knedlík a trochu mastnoty od husy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.