Nejste přihlášen/a.
Křepelčí vajíčka mají vyšší výživové hodnoty a perliččí vejce velký žloutek, což chválí cukrářky. Myslím, že i čerstvé pštrosí vejce by se dalo uvařit a sníst. Ve vejcích jedy nebudou, když v nich má růst nové ptáče. Jen je u vajec potřeba dobrá tepelná úprava kvůli salmonelám a pod. .A taky si mýt ruce po práci s nimi...
Ta salmonela bude spise na povrchu vejce. Do skorapky se dostane leda u starych vajec.
Staci vejce omyt v octove vode a z cerstvych se nikomu nic nestane, ani pokud budou syrova.
Jinak cena za pstrosi vejce primo z farmy, byla 60 korun.
Ha, ted koukam na net, ze uz 300 -450 korun za kus, no inflace je potfoora.
Všechna ptačí vejce lze po tepelné úpravě jíst. Slepičí jsou nejrozšířenější. Dnes jsou módní křepelčí, četla jsem, že jsou "proticholesterolová." Na vesnici se běžně používaly k jídlu kachní a husí vejce. Primární byla vejce k vysezení mláďat, ale když kachna nebo husa hodně snášela, přebytečná vejce se klidně dávaly do těsta. Pštrosí vejce je také jedlé. A dokonce, jak už tady někdo zmínil, chutná a zdravá jsou i želví vejce. Tuším od karety. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.