Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mohu skladovat cibuli venku?

Od: samurraj® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mohu nechat česnek a cibuli uskladněné přes zimu venku pod střechou pergoly?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

balzerka

1x

Do suché studené místnosti, nejlépe tmavé. Určitě by to mrát poškodil. Přemrzlá cibule zhnije.

Problém není mráz, ale střídání teplot. Cibule i česnek vydrží zmrzlé na kost celou zimu a na jaře jsou dobré. Musí však mrznout celou zimu a následně rozmrzat velice pomalu a nesmí se s ní hýbat. Pokud máte cibuli venku, začne mrznout a vy ji odnesete do tepla, do týdne shnije.S uskladněním cibule v mrazu mám zkušenost, česnek je podobné. Lze však v zimě, která je opravdu zimou. V tom, co se nazývá zimou v posledních letech, by to nešlo. Takže uklidit domů než začne po neděli mrznout.


doplněno 27.11.16 12:31:

Dajko, kdyby platilo to, že nemůže česnek zmrznout a rozmrznout aniž by byl k použití, nedal by se vysazovat před zimou. Opravdu záleží na postupném pomalém zmrznutí a následném pomalém přirozeném rozmrznutí. Souhlasím s tím, že když ho dáte do mrazáku a následně vyndáte, tak je k nepoužití.

Prosímvás, jak se přišlo na to, že česnek může zmrznout a pak se po rozmrznutí znovu použít? Na záhoně to nevadí, ale jak já jsem loni dopadla - měla jsem hodně česneku a už začínal být v lednu trochu gumový, no, blbec, měla jsem ho umlet se solí, ale kamoška mi řekla, že nějaký její známý slyšel, že se dá ten česnek do mrazáku a pak ho normálně použít. No, tak jsem to tak udělala a po rozmrazení z toho byla prostě sračka - schválně jsem to zvážila, přišla jsem o kilo dobrého našeho česneku.

 

laso

0x

Samozřejmě, jen nesmí začít mrznout. Pak jedině do šály,ale lepší je uložit do sklepa---------

 


0x

Česnek ano, cibuli ne (přes mrazy). On ani ten česnek by asi neměl kdovíjak promrznout, ale menší mínusová teplota mu rozhodně nevadí.

 


0x

Radši ne, ale moje teta kdysi skladovala česnek i cibuli na balkoně v krabici vystlané novinami, to celé v další krabici vystalané novinami a to celé měla překryté jakousi dekou. Vypadalo to děsně. ale prý to vydrželo minus 12.

 

alecram*

0x

Může,ale už se nedá použít - zmrzne.

 


Dobře děkuji všem za odpovědi, ještě bych se zeptal, co způsobuje, že mi některé česneky a cibule v určitých místech zezelenají. Prostě třeba stroužky česneku jsou z dvaceti procent nazelenalé.

 

blanka33*

0x
Já bych řekla že né, protože to musí být v suchu a asi tak cca 15°C teploty, zase aby se to nevysušilo... My to máme v kotelně, kde je tak akorát ... Venku rozhodně ne..
doplněno 27.11.16 16:28: A k té druhé otázce, když je vlhko a teplo, tak to začne růst, tak v zimě nejlepší 10-15°C a sucho...

 

jaruska*

0x

cibule je náchylná na mráz-změkne a začne být sladká,má zvláštní pachut =nepoužitelná.Skladovat jedině doma v suchu,jinak začne klíčit,což ji opět znehodnotí

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]